Конспиративна теория: Съществува ли световен „раков заговор“

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/konspirativna-teoriya-sashtestvuva-li-svetoven-rakov-zagovor/117091 SvobodnoSlovo.eu
Конспиративна теория: Съществува ли световен „раков заговор“

Вместо лекарства, учени създават нови видове тумори

Фармацевтичните компании ще загубят милиарди ако болестта стане лечима

„Имате злокачествен тумор...“ Тези думи звучат като смъртна присъда. Хладнокръвният и жесток убиец отнема живота на 6 млн. души всяка година. Хиляди хора се питат, кога ще се научат да го лекуват?! И дори не подозират, че ефективните лечения за рак са създадени, тествани и проверени преди много време. Но не можем да ги използваме. Защо?

Изгодно ли е за фармацевтичните компании да спасяват милиони животи и да губят десетки милиарди долари? Разбира се, че не! Най-големите фармацевтични концерни предпочитат да произвеждат скъпи и неефективни лекарства, подходящи само за профилактика и поддържащо лечение. Няма смисъл от тях, но печалбите са фантастични.

През 1971 г. президентът на САЩ Р. Никсън започва "Войната срещу рака". До 1998 г. Щатите отделят 3 милиарда долара за финансиране на тази програма. Въпреки това, от 1973 до 1990 г. общата смъртност от рак се увеличава с 8%. Защо, въпреки интензивното финансиране на изследователски програми, процентът на случаите расте? Тази плачевна статистика не е случайна, твърдят любителите на конспирацията. 

Военна лаборатория

„Войната срещу рака“ започва във Форт Детрик, военна микробиологична лаборатория в Мериленд, където се разработват нови видове биологични оръжия. Очевидно с отпуснатите от правителството пари се разработват не нови лекарства, а... нови форми на рак! Американският лекар Алън Кантуел е убеден: „Има „раков заговор“! Правителството прави всичко възможно, за да предотврати изследването на истинската причина за болестта – вирусна. Разкритието, че вируси причиняват рак, ще бъде шок за фармацевтичните компании и медицинските изследователски институции. Защото в този случай няма нужда от скъпи и съмнителни лъче- и химиотерапии!“ Твърдението не е неоснователно. Историята съдържа ужасни факти и доказва: Кантуел е прав! Първите жертви на „раковия заговор“ са Вирджиния Ливингстън и Вилхелм Райх. И двамата лекари твърдят, че са открили причинителя на рака. 

През 1948 г., след като публикува произведенията си, Райх е преследван за разпространение на „фалшиви факти“. Неговите книги и документи са унищожени и той умира в затвора. Вирджиния Ливингстън разказва тази история в книгата си „Conquering Cancer“. Срещу нея са повдигнати обвинения в шарлатанство и е отстранена от изследователска дейност.

Съдбата на друг лекар, Реймънд Райф, е още по-тъжна. През 30-те години на миналия век той не само твърди, че е открил канцерогенни вируси с помощта на домашния си микроскоп, но също така изобретява електромагнитно енергийно устройство Rife Ray Tube, способно да ги убива. Лекари и учени от Университета на Южна Калифорния използват устройството на Райф, за да излекуват 16 безнадеждни пациенти! Но скоро всички, участващи в разработването и тестването му, умират при мистериозни обстоятелства. Лабораторията изгаря. Самият Реймънд Райф почива „случайно от свръхдоза алкохол“.

Д-р Райф открива лек за рака, но властите в САЩ го скриват.

Д-р Лайн, който разследва причините за смъртта на Райф, заявява: „Райф предложи толкова евтино лечение на рак, че застраши печалбите на цялата фармацевтична индустрия! Компанията Morris Fishbein, на която той отказва да продаде откритието си, унищожи документите и уби Райф.“

Клоун милиардер

Нека се запознаем с убиеца на Реймънд Райф - компанията на Морис Фишбейн. Като млад той мечтае да стане клоун, но става лидер и единствен акционер на огромната Американска медицинска асоциация (AMA). Въпреки липсата на медицинско (или друго) образование на  Фишбейн, неговият AMA Journal е едно от най-печелившите медицински издания в света. „От всички духове, които се хранят с телата на мъртви и умиращи, най-злите и опасни за обществото са шарлатаните, които лекуват рак!“ – заявява Фишбейн. През 1947 г. негова мишена  става „шарлатанинът“ Хари Хокси, американски лечител, който се прославя благодарение на своя разтвор, лекуващ рак на кожата.

Отварата е приготвена от растения по рецепта на баща му, излекуван от тумор. Много научни и медицински публикации дори и сега твърдят, че  съставките на разтвора имат ефективни антитуморни свойства. Лекуваните с него пациенти оздравяват! Но изгодно ли е за AMA да се лекува рак по толкова прост и евтин начин? Фишбейн бързо осъзнава, че печалбата от решението на Хокси ще бъде огромна, но опитите му за закупуване на рецептата са неуспешни - Хокси категорично отхвърля офертите.

Фишбейн обаче  постига целта си и отварата на Хокси е забранена, а самият Хари Хокси емигрира в Мексико. Многото скандали и съдебни дела принуждават Фишбейн да подаде оставка и да признае, че билковото лекарство на Хокси е ефективно против рак. Какво следва? Нищо: рецептата за животоспасяващо лекарство не интересува фармацевтичните компании...

Радикални мерки

Ракът не е едно заболяване, а цяла група болести под общо име. Те имат различни екологични, генетични или вирусни причини за развитие и изискват различни средства за защита и профилактика. Американското дружество по клинична онкология е убедено, че само радикални мерки - програми за превенция, опазване на околната среда, контрол на тютюнопушенето, лечение на генетични заболявания, финансиране на съвременни методи за изследване и лечение на болестта - могат да помогнат в борбата с тази ужасна болест.

Но какво да кажем за печалбите на химическото производство и фармацевтичните предприятия? Къде да съхраняваме вредните емисии и опасните отпадъци? Кое в крайна сметка е по-важно: милиарди долари в нечий джоб или милиони човешки животи? Разбира се, доларите! Иначе отдавна щяхме да помним рака като чумата или шарката.

Автор: Румяна Генадиева

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.