Нешка Робева: Безсрамието и арогантността превземат и подчиняват всичко, но не се протестира

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/neshka-robeva-bezsramieto-i-arogantnostta-prevzemat-i-podchinyavat-vsichko-no-ne-se-protestira/11670 SvobodnoSlovo.eu
Нешка Робева: Безсрамието и арогантността превземат и подчиняват всичко, но не се протестира

"По-лесно се диша извън големия град, дори и да не съм сама, но когато съм сама, по-лесно се мисли. Никой не ми пречи поне да мисля. Хората замърсяват атмосферата във всяко отношение, най-накрая и с лошата мисъл, което си е енергия", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Нешка Робева, най-успешната ни треньорка по художествена гимнастика.

"В Япония камините са забранени, за да не се замърсява допълнително въздухът, но това е най-малкият замърсител, хората замърсяват най-много с лошотията, която излъчват", добави още тя.

Според нея пандемията и сегашната ситуация ни е показала, че страхът е бил основателен и че свободата е относителна, когато човек осъзнае, че трябва да се грижи за семейството си в ситуация, в която може да остане без работа, сега е станал съвсем ясен страхът и зависимостта.

"Не са ми понятни хората. Все повече разсъждавам върху това какво е човекът, за какво сме. Мисля, че всеки човек се ражда и той има своята работа на тази земя, която трябва да е свързана с развитие", сподели Робева

Тя разясни и вложеното в спектакъла й "Два свята" значение - като това са светът на чалгата, простотията, кича, реалният свят и приказният свят, духовният свят, светът на змея в приказката, който носи сила, предпазване. Тези, които се наричат днес змейове, не нося нищо, най-малко сила, смята още Нешка Робева.

"Малцина днес правят спорт, за да бъдат стимул, за да направят промяна. Сега успелите се пъчат. В нашия спорт вече изяществото го няма, без да виня колегите си. Аз ги виня за това, че не протетстират. В стремежа да направят този спорт измерим, го направиха безинтересен. Силата му, както и на още няколко други спорта, е творчеството, възможността да бъдеш различен", убедена е знаменитата ни треньорка по художествена гимнастика.

Нешка Робева смята, че днес безсрамието, арогантността превземат всичко, подчиняват всичко и не се протестира.

"От гледане върха на носа си, не виждаме живота около себе си", заключи Нешка Робева.

http://epicenter.bg/

https://www.vbox7.com/play:93a4d6994d

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.