ОТНОВО ЗА "КОРОНАТА" ОТ ЮДЕЙСКАТА ПУСТИНЯ

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/otnovo-za-koronata-ot-yudeyskata-pustinya/112581 SvobodnoSlovo.eu
ОТНОВО ЗА "КОРОНАТА" ОТ ЮДЕЙСКАТА ПУСТИНЯ

Няма налично описание.

"Наричам подобно явление "Дошло му е времето да се узнае". 

Само преди три дни публикувах в "Свободно слово" моя статия, озаглавена "Едно различно мнение за т.нар. "най-древна корона" от Юдейската пустиня". В статията си изказвах несъгласие с общоприетото мнение, че медният цилиндър с аксесоари с неизвестно предназначение, разположени по горния ръб ( "перваз" ), е "корона" - атрибут на царската власт. Този странен предмет е част от повече от 400-те находки, открити в пещера в скалата Нахал Мишмар недалеч от Мъртво море през 1961 г. и датирани от 4 хилядолетие пр. Хр. В цитирания мой текст защитавам идеята си, че "короната" от Нахал Мишмар всъщност представлява вид техническо устройство от много по-древна епоха - предавател, приемник, поставян на главата.

И ето че в излезлия днес бр.330 за юли-август т.г. на в."Строго секретно", на последната стр. 32, в статията "Сензационни факти за Антарктида", в която се разглеждат доказателства, че леденият континент в прастари времена е бил обитаван от високоразвита цивилизация, главният редактор г-н Красимир Иванджийски публикува пет удивителни снимки. 

"Тук даваме снимките и на някои от т.нар. "забранени находки" - пише авторът на статията - направени в Антарктида през 1912 г. от експедицията на полярния изследовател Робърт Скот (...). Те съдържат множество останки от град от древен тип, има пирамиди, статуи, пиедестали, останки от древни колони и разрушени сгради от античен тип. Вероятно тези снимки са довели до смъртта на експедицията, както и фактът, че снимките с руините на град, разположен в Антарктика, не са били достъпни за обществеността повече от 100 години.""

"Под номер 3 в галерията от фотографии, поместени на стр. 32 в "Строго секретно", фигурира снимка на статуя на брадат и мустакат мъж, носещ на главата си същата "корона" като тази от Юдейската пустиня, но с по-различно изглеждащи елементи, монтирани върху нея, които въпреки всичко напомнят части от техническа апаратура. От едната страна на лицето на мъжа се откроява аксесоар, който не може да сметнат за бакенбард ( другият бакенбард на мъжа е твърде различен ), а по скоро прилича по своята форма на "третия аксесоар" с неизвестно предназначение, описан от мен, върху короната от Нахал Мишмар. На снимката от Антарктида личи, че този аксесоар се спуска изпод "короната" и вероятно представлява вид микрофон или слушалка.

Снимката на тази статуя с "корона" потвърждава убеждението ми, че регалиите на владетелите на съвременното човечество, включително короните, всъщност са създадени като имитации на високотехнологични апарати на допотопната атлантска раса. Атлантите са използвали особен вид мед за изработването им.

Изключително интересен е фактът, че титлата на негуса - етиопския император, владетел на една от най-древните държави в света, съответства на арамейската дума nehas - "мед", "бакър" ( baghra на санскритски означава "блестя", оттам произлиза нашето слово "багра" ). Следователно можем да предположим, че първоначалното значение на титлата "негус" е меден, бакърен - тоест увенчан с медни устройства, могъщ, висш, съизмерим с атлантската раса. Короната на етиопския негус най-общо  представлява два цилиндъра, един върху друг, но без странните "атлантски" атрибути"

"Вероятно и смисълът на Neho, име на египетски фараони, е подобен - меден, метален, създаден от метала на боговете.

Непостижимо за ума е, че в рамките на три дни загадката на "короната" получи своето логично разрешение!

Отговорът е: Провидение!

"Дошло му е времето да се узнае"."

Милена Върбанова 

7 Коментара

Мина

преди 4 месеца

Има открити вкаменелости на електронни платки, чипове, интегрални схеми. Знам, че нищо не знам. Благодаря за поредната великолепна публикация:)

Коментирай

Милена Върбанова

преди 4 месеца

Благодаря и аз, Мина! Сърдечен поздрав на будните дъщери и синове на Майка България!

Коментирай

Мина

преди 4 месеца

Скъпа г-жо Върбанова, без да имам никакви претенции към Вас и читателите на сайта, но ако имате исторически поглед върху управлението на българския император Атила- бих била благодарна да го споделите. За мен тази част от историята ни е едно голямо липсващо и изтрито парче от пъзела- данните са малко, основно от книжката на Приск Тракиецът. Не разбирам разминаванията във времето с Авитохол. Доколкото разбрах, Атила е бил от тракийски род, изключително начетен, владеещ няколко езика. Дори името на Токио е произлязло от Туке Атила, а японският император е посрещнал Тодор Живков с думите: добре дошли отново след три хиляди години. Накрая- по време на управлението му на света, народите са просперирали и са били в разцвет. Предварително се извинявам, ако твърдя неистини, но за мен тази тема е от голям интерес и я проучвам, доколкото има откъслечна информация. Благодаря!

Коментирай

Милена Върбанова

преди 4 месеца

Мина, признавам, че нямам дори бегли ( за историк ) познания върху личността, деянията и етническия произход на Атила. Разбира се, чела съм някои най-нови мнения по този въпрос, но те не са достатъчни, за да се произнасям. Самата аз не съм се занимавала с това. В едно съм сигурна - че Атила не е Авитохол. Авитохол - превеждам това име като "потомък на предците" ( т.е. на допотопната раса, доста от древните владетели са подчертавали произхода си от нея ), е един от родоначалниците на българите и от създателите на българската държавност, живял в много отдалечени времена. Според мен, наистина е живял триста години, а синът му - 150, както е отбелязано в Именника. А Атила е по-късен владетел. Може би Андрей Киряков може да отговори по-подробно.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 4 месеца

Към ЧШ: Никакво "бъзикане", написала съм това, което мисля. Вижте статията за "Ог, цар на Васан". Там пиша същото - за Провидението.

Коментирай

Мина

преди 4 месеца

Благодаря, ако някой ден Вие, или Ваш колега споделите мнение- ще ми бъде интересно. С уважение: Мина

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.