Провинциализмът ухае на меланхолия…

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/provincializmat-uhae-na-melanholiya/130400 SvobodnoSlovo.eu
Провинциализмът ухае на меланхолия…

Провинциализмът ухае на меланхолия…

От пошлото и нечистоплътно битие… на делника.... някъде там се заражда и болнавото натрапчиво селфиране… Философията е комична и самопредлагаща се… подобна на обекта в кадър..! Придружаващият го текст кратък и лаконичен: "Аз, не(принудено) и (не)естествено; скобите са отрезвяващи фалшивата действителност. 

Та... (само)предлагаща се... като девойките бленуващи да срещнат принца… с белия кон, който според просто(рно)то им въображение ще изстреля завинаги от малкия град. Реалността е друга. Принц има... само, че той е с белия прашец! 

И те изживяват своето щастие... доза щастие в санитарния възел на плажната дискотека, който има повече звезди от дворните им нужници в малкия град със западен акцент. 

Жадуваното очакване за нова страница е опасано с басмена, добре разкроена рокличка с леопардов и флорален принт… подчертаващи философията на момичетата от малкия град. 

Бонбонено розовото червило е задължително. То крещи Виж! Тук съм.

Подобно на героинята Радка, не Рада обръщам внимание, от известна песен в зората на демокрацията...

Яна Дякова

11 Коментара

Бойко от Банкя

преди 4 седмици

Янче, душко и ти вероятно си "столичанка" в повече или най-много първо поколение "столичанка", потомка на родители пристигнали от село да дирят поминък в "големия" град. Моличето, което кориш в "провинциализъм" е може би по-добро от теб във всяко отношение (изключая "фешъна"), но ти си"столичанка", вероятно от категорията "умно-красиви" тъпаци със селски манталитет! Попитали радио "Ереван" : Кой ще остане в София, ако всички със селски произход до трето коляно я напуснат? Радиото отговорило - Само пловдивчани, те са единствените граждани в София....

Коментирай

Мишо

преди 4 седмици

А ти Янче "ухаеш" на село.....

Коментирай

Хаха!

преди 4 седмици

Янке, отдалеч ти личи, че си излязла от селото, но то не излиза от теб!

Коментирай

Yoyo

преди 4 седмици

Е това си е словестна попара . Като за Букър .

Коментирай

Де бре.

преди 4 седмици

Написаното е вярно, още повече когато е е преживяно от самия теб. Браво на момата за изповедта.

Коментирай

Бля, бля

преди 4 седмици

Ееее ,провициализъм ! Права е авторката да сте чули за някой от управляващите да е роден в София, да знаете някой от мисирите в цереуските телевизии роден в София, познавам една единствена и това е Лора Крумова, но тя от натягане мина към графата провинциализъм. За чалгариците ,за футболиерите и артистите какво да кажа ? Те идват в София с амбицията да я завладеят независимо с какви средства. Да не говоря колко са нахални и със самочувствие без покритие ,за тези ,които са с по ограничен интелект остава да се докопат до някой конкурс ,я за плейметки ,я за миски ,работещи като по модерното екскорт, ама ние си знаем що се крие зад думата. Така ,че ад съм съгласен с авторката.

Коментирай

Андрей К

преди 4 седмици

Борбата с провинциализма изисква ежедневни усилия, така е. Трудно е човек да живее в провинцията и да не е провинциалист, но не е невъзможно. Изисква ежедневно напрягане и мисъл, но хората лесно се поддават на инерцията.

Коментирай

Зеля

преди 4 седмици

Смешни коментари..... Значи може да си израстнал и живял 30-40 години в "провинцията", идваш в София и ставаш умен, красив, културен, образован, естет, фешън?!Айде стига мокри мечти от "софиятци" в повече....

Коментирай

Де бре.

преди 4 седмици

Зеля, Не се пъни толкоз. Умни, красиви, културни, образовани и естети е имало, има и ще има в т.н "провинция". Ако питаш някой от Велико Търново, Варна, Русе или друг град, ами, че то София също е провинция. Въпрос на гледна точка. И между другото, като гледам Киро, дето беше министър-председател, той нали е от София, ми става жал. Ама то не е до провинция и столица, ами до акъл. Разходи се из по-старите столични квартали, дето живеят уж кореняк-софиянци и погледни за каква мизерия става дума и после ще коментираме пак.

Коментирай

олеся

преди 3 седмици

Анкета към софиянци: .....Пречат ли ви хората, дошли от провинцията? 5% - Да. 5% - Де. 90% - Ко ви пречим, бе!?

Коментирай

олеся

преди 3 седмици

Анкета към софиянци: .....Пречат ли ви хората, дошли от провинцията? 5% - Да. 5% - Де. 90% - Ко ви пречим, бе!?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.