''Публиката има право да крещи ''ууу'', а Фандъкова по-добре да не се показва с букети в Народния''

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/publikata-ima-pravo-da-kreshti-uuu-a-fandakova-po-dobre-da-ne-se-pokazva-s-buketi-v-narodniya/52493 SvobodnoSlovo.eu
''Публиката има право да крещи ''ууу'', а Фандъкова по-добре да не се показва с букети в Народния''

Публиката има право да освирква, дюдюка, крещи "Ууууу". Така е било откак има сцена, така и ще бъде. Фандъкова, случайно издигната за кмет, надскочила нивото си на компетентност и втръснала до болка с безобразията в София, по-добре да не се показва с букети на такива места.

Така журналистът Иван Бакалов отговори на коментара на писателката и сценарист Милена Фучеджиева по повод освиркването на връчения от името на кмета на София букет след първото представление на "В самотата на памуковите полета" в Народен театър "Иван Вазов" с участието на световноизвестния актьор Джон Малкович и литовската звезда Ингеборга Дапкунайте.

Фучеджиева написа във Фейсбук, че "най-големите простаци в България са напълнилите Народния за Малкович и после освиркали букета на Фандъкова". Ето как ѝ отговори задочно Бакалов в социалната мрежа:

"На представлението в Народния театър с Джон Малкович накрая бурни овации. И поднасяне на цветя. Когато обявяват, че има цветя от кметицата Фандъкова, мощно "Уууууу" и освиркване разтърсва залата. Чак Малкович се стреснал, помислил първо, че е заради него.

Потърсете да видите пише ли го това някъде, и къде. Съобщават ли го радио, телевизия, поне накратко. Иначе ще ни проглушат ушите с какви ли не уж събития. И за цените на билетите за това представление могат да приказват две седмици, но не смеят да кажат какво се е случило на него.

Публиката има право да освирква, дюдюка, крещи "Ууууу". Така е било откак има сцена, така и ще бъде. Фандъкова, случайно издигната за кмет, надскочила нивото си на компетентност и втръснала до болка с безобразията в София, по-добре да не се показва с букети на такива места. Много обича да се присламчва на културни събития. Само освирквания може да получи."



Под публикацията на Бакалов коментар по темата е написала писателката и музиколог Леа Коен:

"И друг път се е случвало. И аз съм свиркала. А този жалък протокол да се обявяват цветя от министри и други си е чиста провокация. Като някой министър толкова харесва някой изпълнител , да му занесе лично китка или да я прати в гримьорната му, а не да си прави реклама на сцената. И да, свиренето и дюдюкането са традиционни средства в театъра . И в Миланската скала съм ги чувала, и в Цюрих, и в Женева. За Париж да не говорим."

offnews.bg

1 Коментара

СМЕШНИЦИ

преди 1 година

Джендарията от девет кладенеца вода шЪ доведе, сал да изкилифенчи резултата. Малкович освиркваха, не фъндъчката. И за да не наранят чувствата на задокеаския господар, айде не било така.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.