Руслан Мъйнов създаде песен - поклон пред българските воини

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/ruslan-maynov-sazdade-pesen-poklon-pred-balgarskite-voini/15863 SvobodnoSlovo.eu
Руслан Мъйнов създаде песен - поклон пред българските воини

Руслан Мъйнов възпя Дравската епопея. В съвременен прочит, с въздействащ текст и музика, песента "Драва" "запечатва" историята - победата и силата на българския воин, научи ДУМА от Светла Русева от Aba/Sme.

През 2020 г. се навършват 75 години от Дравската отбранителна операция. "Българското военно чудо" е славна страница от българската военна история през време на участието ни във Втората световна война срещу войските на Третия райх. С кървави букви българските воини, сражавайки се с фашисткия режим на Третия райх, написват героичната Дравска епопея, която прославя и пази паметта на над хиляда и четиристотин български войници - български синове, съпрузи, бащи, оставили костите си в чужда земя.

"Драва" е изцяло авторска композиция на Руслан Мъйнов (музика, текст, аранжимент и продуцент). В звукозаписа участват етноджаз формацията "Виво Монтана" и Теодор Грозданов - китара. Руслан Мъйнов и "Виво Монтана" имат концертна програма с патриотични, възрожденски, народни песни и бойни маршове - отражение на българската история, култура, борбата на народа и песенна традиция от древността до наши дни.

 https://youtu.be/m9pUE9oLE6o

duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.