СБЪДВАНЕ НА НЕСЪНУВАНАТА МЕЧТА...

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/sbadvane-na-nesanuvanata-mechta/5713 SvobodnoSlovo.eu
СБЪДВАНЕ НА НЕСЪНУВАНАТА МЕЧТА...

Изобщо не е въпрос за ваксиниране, или не. Не е и някакъв фундаментален pros and cons /пресмятане на плюсове и минуси/. А вече е дошло време хладно да пресметнем какво спечели Правителството, всяко правителство по света от Ковид-19. Това е неговата несънувана, никога непостигана и вече - сбъдната мечта.

- Може да ти увеличи данъците под благовиден предлог - взаимопомощ и солидарност. Вече го направи, някой ще трябва да плати "безплатните" ваксини.

- Може да ти вдигне безогледно цените - вече го направи. Непрекъсната инфлация и намаляване на БВП заради Ковид, това вече са официализирани теми сред световните мейнстрийм икономисти и финансисти.

- Може да не те пусне да излизаш от страната по Ковид-причини.

- Може да не те пусне да се прибереш в страната си.

- Може тотално и по всякакви начини да ти затвори устата с довода, че разпространяваш "псевдонаучни тези", които не отговарят на Науката. Толкова! -

-Може да затвори театри, литературни четения и всякакви други средища, където е възможно да се чуе критично мнение срещу Мерките.

- Може да ти продава всякакви тестове и тестчета на стократна цена от себестойността им. Ами, сам ли ще вземеш да ги произвеждаш?

- Може да ти казва с какво точно и от кого произведено да се ваксинираш. Правителството вече е сключило търговски договори и комисионите са раздадени. Както и в горната точка за тестовете.

- Може, когато реши, че си тотално излудял, през 2021-а за успокоение да ти пусне Европейско или Олимпиада без публика от 2020-а. Знае, че и това ще преглътнеш. Кога и къде са се провели тези събития вече един Господ знае /това е шега/.

- Може да ти забрани да се виждаш с повече от трима души наведнъж. Ако поиска и с повече от един.

- Може да те лиши от правото ти на работа. - Може да те затвори в затвор без обяснения.- Може, и за да ти е още по-гадно, в луксозен хотел за неопределено време. а после ти ще трябва да платиш сметката. Все с формулировката "карантина". А като не можеш да я платиш - вече легално в затвора.

- Може да те лиши от най-съкровени празници с близките - Коледа, Рождество, рождени дни, годишнини. За погребалните събития дори да не говорим - там бе проявено неприкрито садистично злорадство – поцинконван ковчег с неизвестно съдържание.

- Може да те лиши от право на придвижване - което си е пак затвор.

- Може да те накара да пазаруваш и си биеш ваксини до безкрай. Всяка година три нови щама и, съответно, три нови разработки от трима монополисти. Договорите вече са сключени, само ще ти обявят в какво количество.

- Може да лиши децата ти от право на образование, докато не реши, че мозъците им вече са достатъчно размекнати и са готови за изрядни граждани на Новия ред.

- Може да се разправи, както си иска, с когото си иска, с които си иска, без никой да му създаде главоболия. Хората са достатъчно разделени. Репресия срещу всекиго ще предизвика огромно удоволствие, дори наслада в по-малко репресираните групи. Как премина 20-и век? В огромна степен под мъртвешка сянка на Комунизма, Нацизма и Фашизма взети заедно. Вождове, Фюрери, Дучета опитваха да прокарат, колкото може повече елементи от всичко това. Успяваха - къде по-успешно, къде с по-слаб резултат. Това траеше години, понякога десетилетия. Но едно се побежсдаваше, разпадаше, друго бе осмивано, докато не се превърна днес в закон-пародия.

Но никой никога не е очаквал, че този абсолютен, невиждан никога, тоталитаризъм, антихуманизъм, облечен в кухи фрази за хуманност, може да бъде въведен за само една година в пълен комплект от всички репресивни мерки.

Всъщност имало е Някой с много информация в какво дебилно, уплашено консуматорско стадо са превърнати хората от така наречения демократичен свят. А най-лесно те приеха, че "Не се знае, разбира се, кога ще приключи Пандемията".

Наскоро един германски професор по конституционно право от Свободния германски университет – ха-ха, заяви по "Хоризонт".

"Нарушаването на човешките права не е най-приятното, разбира се, но първо трябва да оживеем."

На кой му е притрябвал такъв живот бе, фашистка свиньо! И всички желаещи да ни превърнат в негово подобие...

СВЕТОСЛАВ АТАДЖАНОВ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.