Сектори, които са загубили най-много по време на тази глобална криза

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/sektori-koito-sa-zagubili-nay-mnogo-po-vreme-na-tazi-globalna-kriza/13662 SvobodnoSlovo.eu
Сектори, които са загубили най-много по време на тази глобална криза

Европейската икономика бързо изпада в рецесия поради пандемията на коронавируса. По време на тази рецесия някои индустрии постигнаха голям удар. Като се има предвид ситуацията, не е трудно да се отгатне кои отрасли са сред най-силно засегнатите поради намаляващите доходи на клиентите и потребителите. Въпреки че ограниченията бяха премахнати, социалното дистанциране и носенето на маски ще бъде нова норма.

Сега, нека да разгледаме набързо секторите, които се представят зле в тези трудни времена.

Туризъм

Въздушният транспорт е спаднал с почти 95% през първите няколко месеца от тази пандемия на коронавирус. Трудно е да се каже кога тази ситуация ще се възстанови. Проучване показа, че почти 80% от хората в Европа са отменили или променили плановете си за следващите 6 месеца поради коронавирус. Планът за пътуване за по-нататъшно в бъдеще може също да бъде отложен или нарушен, в случай че пандемията е по-широко разпространена и ваксината отнема време да излезе.

Секс индустрия

Секс индустрията също е разрушена, тъй като хората се страхуват да се отдадат на каквато и да е сексуална дейност с непознат. Социалните норми за дистанциране пречат на хората да получат сексуално удоволствие. Сексуалните работници в европейски градове като Амстердам, Лондон или България се оказват без работа. Това е причината, поради която много компаньонки във Варна са се преоткрили чрез уеб камери. Основно е да се поддържа поток в доходите им.

Когато се отдават на различни постъпки със своите почитатели по уебкамерите, не е необходимо да се страхувате от сексуален контакт. Всичко, което всеки трябва да направи, е да тича по уеб камерата си и да ги гледа как изпълняват своите действия.

Ресторанти

Разбира се, много ресторанти са прибегнали до доставка или доставка, те почти не се придържат. Сега, въпреки че ресторантите са отворени, хората не са склонни да излизат. Намаленият капацитет на клиентите накара ресторантите да страдат от проблема с намалените приходи.

Хотелиерство и Организиране на празненства и събития

Въпреки че хотелиерство и събитията са били засегнати силно, те не се справят толкова добре в нито един период на рецесия. Това, което добавя към мизерията, са отменяните конференции и събития. Нещо повече, социални събития като отлагане или анулиране на дипломи и сватби затрудняват тази индустрия. Страдат и казината и театрите, които привличат голям брой хора.

Малък и Среден Бизнес

Обикновено повечето хора са изрязали дискреционни елементи от своите бюджети през това време на пандемията. Това беше засегнало почти всеки сектор на търговията на дребно. Някои от магазините за тухли и хоросан, които бяха в спад преди пандемичния удар, взеха най-големия удар. За тях може да е изключително трудно да отскочат, когато нещата се нормализират.

Рецесията през 2020 г. е различна от предишните. Това е така, защото няма основен икономически проблем, който да има влияние върху икономиката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.