ТИ! Изпи ли вече своята белина!

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/ti-izpi-li-veche-svoyata-belina/5607 SvobodnoSlovo.eu
ТИ! Изпи ли вече своята белина!

Репортажът по БТВ ме съкруши и макар да става дума за едва около десетина хиляди души в България, които вярват, че всичко на този свят се лекува с редовно пиене на белина/дезинфектант (от пърхот, през Ковид, до всеки вид рак), смазващото е, че дори да изгледат историята на мъжа, когото включиха от реанимацията на болница "Лозенец" и едвам говореше, въпреки кислорода в носа и след 35 дни борба за живота му след зараза с Ковид, те няма да повярват на нито един довод.

В такава ситуация се сещам за Българската Барби.

Някога хубава жена, тя се вманиачава по лицеви корекции, които я превръщат в урод. Ако обаче срещу нея застанат сто човека и заявят, че тя е урод, жената ще си каже, че цели сто човека й завиждат. Ако са 1000 човека, тя ще се зарадва още повече.

Кастовото деление в света отдавна не е на основата на парите - то е на база култура, познание, емоционална интелигентност, грамотност и способност за осмисляне на информация.

Интернет даде възможност на абсолютно всеки да изрази своята позиция, независимо колко невежа и неграмотна е тя.

Остава ни простият, но ефективен подход - хигиена на личното пространство. ФБ ме срещна и сближи с изключителни хора, с които сме от една порода и сме вече скъпи приятели. Разделих се с лични познати, с които в последната година по никакъв начин не успяхме да намерим общ език. Е - и това се случва.

Важното е да оставаме близки с хората, които ни карат да се усмихваме и да бъдем себе си.

Лияна Панделиева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.