Труден за проумяване абсурд. Този човек идва, трие си подметките с нас, а в това време ние преименуваме улици в негова чест, вдигаме чужди знамена по нашите сгради

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/truden-za-proumyavane-absurd-tozi-chovek-idva-trie-si-podmetkite-s-nas-a-v-tova-vreme-nie-preimenuvame-ulici-v-negova-chest-vdigame-chuzhdi-znamena-po-nashite-sgradi/3476 SvobodnoSlovo.eu
Труден за проумяване абсурд. Този човек идва, трие си подметките с нас, а в това време ние преименуваме улици в негова чест, вдигаме чужди знамена по нашите сгради

Колко точно струват обувките на външния министър на Украйна, че да си позволява той да ги разхожда тук и да ни настъпва с тях, докато ни гледа право в очите? Как не ни боли от срам, когато отвръщаме на този нагъл поглед и кимаме?

Бедното сираче, завайка се Бойко и пак се прегърна с Христо Иванов. Нека те си се гушкат, но защо ние не се питаме какво право има този външен министър да порицава отношението ни, да ни държи сметка с дидактично размахване на пръст и да ни поучава? Кой е той, че да упражнява върху нас психологически натиск и да се опитва да изкриви историческата ни памет? Кой е той, че да ни кара да изпратим малкото ни налично оръжие и с това съвсем да обезоръжим страната си? Как така някакъв чуждоземец ще ми казва кой руснак или коя рускиня нямам право да приемам за брат или сестра?

***

Труден за проумяване абсурд. Този човек идва, трие си подметките с нас, а в това време ние преименуваме улици в негова чест, вдигаме чужди знамена по нашите сгради и се взираме в тях като психично болни, които дъвчат голи охлюви. Убеден съм, че ако се проведе директно гласуване, 80% от населението ще избере този нагъл субект да му се отнеме доживотното право да слага крака си на българска земя. На този етап, разбира се, никой не се допитва до българския народ, но всяко скърцане със зъби е до време. Във въздуха вече витае електричеството на едно огромно недоволство, от което нашите радикални неолиберали извръщат очите си, защото ще спрат да ги угояват със западна захранка. Как да усетят неадекватните лидери на управляваща коалиция какво трепти във въздуха, когато интуицията им вече е закърняла от затлъстяване?

***

Не, не защитавам любовта към дядо Иван, която за добро или лошо е неизкоренима част от българското самосъзнание, но открито презирам всичките опити за налагане на подобна радикална русофобия. Само крайно вкретенен индивид би си помислил, че подобно насъскване на българите няма да ни изтласка до предел, отвъд който ще пламне гражданска война. А може и това да се цели, знам ли.

Мартин Марий Петрушев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.