Животът далече от града намалява риска от смъртност

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/zhivotat-daleche-ot-grada-namalyava-riska-ot-smartnost/24596 SvobodnoSlovo.eu
Животът далече от града намалява риска от смъртност

Живеенето в селски райони има множество предимства, за които няма да чуете да се говори от „родните“ ни политически и НПО структури поради ред причини. Последните са свързани, както с икономически, така и с геополитически теми. Обаче на всеки му е ясно, че на тези места се сблъскваме с някои основни от предимствата – по-чист въздух, по-малко шум, по-малко стрес, по-спокойна обстановка, по-близо до природата, по-истинска храна, по-истински хора, и това е просто за да назовем някои от нещата.

Също и едно изследване публикувано в „British Journal of General Practice” потвърждава, че помага за намалението от риск да се разболяваме от рак.

Има много яки неща, заради които е готино да живее човек в града, но това в някои случаи може да бъде доста стресиращо заради средата и обкръжението. От друга страна замърсяването на въздухът е най-големия от проблемите в почти всеки голям град, а същото е предшественик на ракът на гърдата.

И може да не е много известно на по-голямата част от хората, но постоянният шум от преминаващите превозни средства и други функциониращи машини е свързан с увеличаването на теглото. Това се получава предимно като се нарушава фазата на сънят и възстановителните процеси през това време.

Други изследователи от университета в Абърдийн са проследили развитието на 926 шотландски пациенти с рак на дебелото черво, установявайки, че тези от тях, които са живущи извън градовете, са с цели 29% по-голям шанс да оздравеят, за разлика от тези в градовете.

Ако към всичко това добавим всекидневните опасности по улицата предизвиквани от ниско-интелигентните шофьори, престъпността, но да го оставим така, защото картинката може да се допълни още много.

Колко от вас живеят в голям град и са на анти-депресанти? Проверете сред приятелите си, няма да се учудите, че е станало нещо неотменно от всекидневието на мнозина.

Резултат с изображение за селски райони

 

http://anonybulgaria.wordpress.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.