А БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ КОГА!?!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/a-bednite-balgari-koga/9160 SvobodnoSlovo.eu
А БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ КОГА!?!

Евроатлантическите ценности и пари се разпределят "толерантно". Норвежки финансов механизъм спонсорира със 750 000 евро за достъп до правосъдие на жени, деца и ромската общност. На практика - жени и деца от ромската общност. Осигуряват се 300 безплатни адвокати по тази програма. Няма лошо!

Но като човек, постоянно сблъскващ се с реалностите на правосъдието в България, ще попитам - ами бедните българи КОЙ ЩЕ ГИ ЗАЩИТИ И ЩЕ ПЛАЩА ЗА ТЯХ? Безплатната правна помощ е само за социално слаби. Но човек с минимална или дори по-голяма заплата, ипотека и кредити, няма шанс да я получи. Българско семейство с деца, с работещи родители, но пък ипотека, които ги изхвърлят на улицата заради неплатени вноски, нямат шанс да я получат. Работници, които фирми за бързи кредити тормозят и съдят, няма също да я получат.

А и правосъдието е скъпо удоволствие. Таксите понякога са непосилни, а заплащането на експертизи и адвокатски хонорари понякога отказва хората с материални затруднения. Всъщност тези въпроси, които се поставят, трябва да се решат от държавата. КОЯТО Е АБДИКИРАЛА И Е ПРЕХВЪРЛИЛА ЦЯЛАТА СИ ДЕЙНОСТ НА ИШЛИМЕ НА НПО-ТА!

И пак питам - ЗА БЪЛГАРИТЕ КОГА ЕС ЩЕ ПОМОГНЕ?

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.