Бог е бил милостив, когато е пръкнал Костя, Волен, Ментата и всички останали, за които се сетите.

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/bog-e-bil-milostiv-kogato-e-praknal-kostya-volen-mentata-i-vsichki-ostanali-za-koito-se-setite/6613 SvobodnoSlovo.eu
Бог е бил милостив, когато е пръкнал Костя, Волен, Ментата и всички останали, за които се сетите.

Между избори, преди и след избори най-много се спекулира и злослови по адрес на новобранците - новите лица в играта. Както се казва, номерата им са още неизвестни и това дава големи възможности, особено на непрофесионалните коментатори, какъвто съм и аз. Но се затруднявам да лепя етикети на Кирето и Асенчо, както лекомислено и твърде фамилиарно ги наричат някои.

Трудностите възникват от от това, че знам твърде малко за тях. А и не мога да правя паралелни сравнения - нямат аналог в най-новата ни политическа история. Различни са и от юпитата на Сакскобургготски.

За разлика от тях, по-лесно ми е да се дивя на предводителя на "Възраждане" - Костадинов, известен още като Костя Копейкин. Защото е второ, но не подобрено издание на друг известен персонаж от комедията - Сидеров. И двамата поднасят на публиката своята неориентираност, непоследователност и склонност към скандали и измами. Непредубеденият наблюдател не може да прогнозира какво ще каже и какво ще направи нито Костя, нито Волен.

“Възраждане” няма да подкрепи кабинет на “Продължаваме промяната”, обяви пред БНР председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов, цитиран от EUROCM.BG.

Костя посочи, че това са партии на американското посолство, които просто сменят имената си.

“Служебното правителство на Радев одобри план за приемането на еврото от 1 януари 2024 година, като това е продължение на политиката на кабинета Боросиов-Каракачанов. Асен Василев и Кирил Петков също подкрепят това. Каква е разликата между ДПС, ГЕРБ и “Продължаваме промяната?”, допълни той

Не знам дали Копейкин си дава сметка каква услуга прави на ГЕРБ и Бойко. Знам само, че Волен едва ли е забравил услугите, които правеше на бившия премиер, докато тоя претакаше трите си мандата цели 12 години. Знам още, че такива плаващи политици са по-опасни и от старите парламентарни кучета, като Данчо Ментата и още много, които имат зад гърба си по 5-6 парламента.

Дали добрите политици са предвидими, не ми е известно поради вродената ми наивност. Предвидимостта не винаги е предимство, защото Бойко, например, е твърде предвидим и в неизречените си лъжи.

Бог е бил милостив, когато е пръкнал Костя, Волен, Ментата и всички останали, за които се сетите.

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.