Да направим фейсбук-кастинг за премиер

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/da-napravim-feysbuk-kasting-za-premier/8808 SvobodnoSlovo.eu
Да направим фейсбук-кастинг за премиер

ИТН предлага Николай Василев. Не се харесва извън неговите привърженици. Слави Т. преговарял с министри от служебния кабинет да останат, те не искат, не са съгласни с концепциите на Василев. Той няма да мине.

Кой ще предложи ГЕРБ? Борисов или Даниел Митов. Имат си калинки за всичко, най-опитните, най-подготвените. Даниел Митов се приема по-безболезнено от Василев. Има шанс. Но Борисов каза, че ще върнат мандата.

Кой ще предложи БСП? Не съм чул тяхно предложение. Министри? Ако бяха заявили преди изборите, че искат служебния кабинет да прерасне в редовно правителство, сигурно щяха да имат по-висок резултат.

Кой ще предложи ДБ? Христо Иванов или ген. Атанасов? Или и двамата, единият министър и вице. Впрочем хората на ДСБ си искат Костов. И ще го предложат, ако могат, ако не беше се оттеглил сам, след като изпадна от парламента на избори. ДБ също не показа одобрение на служебния кабинет и заявка да остави министри. Нищо чудно ДБ да получи сега мандат от президента, вместо БСП и - да видим.

ИМВ не са в положение да предлагат премиер, министри, много малка група са, само могат да подкрепят.

ДПС са по-голяма, винаги ще пробутат някой министър, ако има коалиция, но не могат да стигнат до мандат.

Правителство може да има подкрепено само от 4 партии - ИТН, БСП, ДБ, ИМВ. Всякакви други варианти са невъзможни. Борисов вече каза, че няма да подкрепят правителство на ИТН.

Василев няма да мине. Кой да стане премиер, Предложения? (Само не и смешки като Ренета Инджова, ако може).

Иван Бакалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.