ДА СЕ ЗАЩИТИШ НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/da-se-zashtitish-ne-e-prestaplenie/7612 SvobodnoSlovo.eu
ДА СЕ ЗАЩИТИШ НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Може да бъде изображение с един или повече хора и текст, който гласи 'LGARE pec 30 мин пловдив прес саморазправата има почва y нас и от подобна съдебна практика това явление може само да ce разраства. PLOVDIV-PRESS.BG плъха e мъртъв, но д-р иван димитров не e убиец, защото бранел живота си'

България е пропищяла от престъпност. Наред със страшната престъпност на "белите якички", които ограбват държавата и крадат милиони, българинът е тормозен и от наглата битова престъпност. Няма да говоря за етноси. Няма да говоря за правосъдие. Няма да говоря и за човешки права. Този път ще говоря за правото да се защитиш.

В свободните държави гражданите имат правото да носят оръжие. По този начин и държавата знае, че е опасно да нарушава правата им. Още повече престъпниците знаят, че дори да крадат, това може да струва живота им. В колониите и диктатурите, гражданите нямат правото да се защитят. Дори да влезят в дома им посред нощ. Дори да ги ограбват пред очите им. Дори да ги нападнат, те трябва да внимават да отвърнат със същото оръжие, защото иначе те ще станат престъпници според държавата.

Да повдигна и друг въпрос - какво върши полицията? Освен да пази и бие по протестите срещу управляващите, разбира се? Познавам много почтени и свестни полицаи. И знам как се слага чадър над престъпниците от спуснатите отгоре шефове. Кога последно през нощта сте видели патрулка да минава по улицата? Кога последно полицаи заловиха крадец в дома Ви? Броят на охранителните фирми надвишава броя на полицаите. Държавата е напълно абдикирала от задължението си да защитава правовия ред и гражданите. Техният живот, имущество, чест и дом са оставени на произвола на престъпниците.

Още по-лошо. Всеки, който се защити срещу недосегаемите, е подложен на обществен линч като престъпник. Всеки, който си позволи да се съпротивлява срещу престъпниците, е наказват с цялата строгост на закона, а журналистите пищят, че било саморазправа. Иначе за жертвите научаваме с кого са спали и как са ударили с лопатката в пясъчника другарчето си. Престъпниците обаче, особено когато са "специални", са недосегаеми за упрек. И дори за коментар!

Време е държавата да се върне към задълженията си. Време е гражданите да имат правото да защитават дома си, живота си и близките си! Време е да имаме държава!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.