ДЪРЖАВНИ АПАШИ ВИ ОКРАДОХА И ЩЕ ВИ КРАДАТ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/darzhavni-apashi-vi-okradoha-i-shte-vi-kradat/8017 SvobodnoSlovo.eu
ДЪРЖАВНИ АПАШИ ВИ ОКРАДОХА И ЩЕ ВИ КРАДАТ

Днес Комисията за енергийно и водно регулиране вдигна цената на природния газ с 20.5%

Така синьото гориво ще струва през септември 69.40 лева без ДДС, мита, такси и др. През октомври ще има ново повишение, през декември – също...

.

Съответно шефът на софийските топлофикации инж. Александър Александров поиска повишение на цената на парното също с 20%. (макар че през юли вече я повишиха с 20% за София) За другите топлофикации по областни градове, където се разпорежда олигархът Ковачки, вероятно повишението ще е още по-голямо и непоносимо.

.

Цената на газа ще повлече със себе си редица други цени: цените на газ по бензиностанциите, цените на таксиметров превоз, на цимента, стъклото и др., на хляба, на всякакви видове енергии, на...

.

Защо се вдига тази цена?

***** Защото „Булгаргаз” закупува скъп руска газ в количества 1.5 пъти повече, отколкото предишната година.

***** Защото „Булгаргаз” не желае да търгува азерски газ, за който имаме споразумение за по 1 милиард кубически метра годишно,но лъже, че го търгува

.

Вижте постове

8 януари

БОРИСОВ, ЛЪЖЕШ ЗА АЗЕРСКИЯ ГАЗ!

**** Зад лъжите му се крие афера за над 300 милиона долара годишно! За сметка на България! Сочат се 30% комисион за националните аферисти-предатели

14 януари Признаха си лъжата! Наполовина...

БЪЛГАРИЯ ЩЯЛА ДА ЗАПОЧНЕ

ДА ВНАСЯ ТЕПЪРВА АЗЕРСКИ ГАЗ

**** И пак излъгаха. И продължават да лъжат за кражба на едни 190 млн. долара

12 август Осем месеца след постовете ми:

РАЗКРИТИЯТА МИ ЗА ГАЗА СА ЧИСТА ИСТИНА

§ Тогава бях опровергаван под път и над път, вкл. и официално от държавата § Сега разговор на президента Радев с президента на Азербайджан потвърди разкритията ми § Азерският газ е далеч по-евтин от руския, обаче го нямаме и сметката за това се плаща от всички нас.

***** Защото някой трябва да плати онези над 4 милирада за Турски поток и загубите, които носи на България. Този „някой” сме ние.

Виж пост от 4 юли

Палачинката се обърна:

ВСИЧКИ ДОГОВОРИ ЗА ТУРСКИ ПОТОК - НЕЗАКОННИ

**** Дълг от 2.6 милиарда и затова ви вдигнаха и ще ви вдигат още цените на газа, тока, парното...

**** Цената се вдига, защото в момента вървят шантажи покрай съдбата на „Северен поток 2” и на масата беше сложен най-ключовия възможен коз – Газпром съобщи, че спира да сключва договори с държави и компании от ЕС от 1 януари.

пост от 27 август

СКАНДАЛНИЯТ ГАЗОПРОВОД

„СЕВЕРЕН ПОТОК 2” ЩЕ СЕ ПРОДАВА!

**** Украйна сондира възможността тя да е купувач **** Същата съдба очаква и нашият „Турски поток”

**** Цената расте и ще расте, защото имаме доставчик-монополист, защото продажният ни елит вече над десетилетие бави интерконектора с Гърция и защото не желае поне относителна енергийна независимост на България и диверсифициране на доставките на газ

.

Родните корифеи в Булгаргаз и Комисията сочат като аргумент, че цената е с близо 20% по-ниска от тази на газовите борси. За основния в Европа днес тя беше 47,806 евро за мегаватчас. Т.е. 93.50 лева. Да, ама за разлика от дългосрочните договори така наречените фючърси на борсите са по-други и много по-високи цени, които са включили в себе си потенциална загуба от спекулативното залагане на очаквания.

***** Защото в отчетите на Газпром като средна цена на износ за ЕС през първото полугодие се сочат 185 долара за хиляда кубически метра. За нас са 285 долара.

.

И за пореден път питам кога корумпираните ръководства на „Булгартрансгаз” и „Булгаргаз” ще бъдат най-сетне изчегъртани и дадени на прокурор (колкото и да е формално заради Родната Темида)?

.

Тази нова цена и следващите нови през следващите месеци е платата на населението за

-примирението, с което посрещна вече надхвърлилия 4 милиарда стойност „Турски поток”,

- за примирението, с което търпи тотално корумпирани партии и лидери,

- за примирението, че всеки от „ръководната класа” гледа интереса си - комисиона за него, а не населението, което го е избрало,

- за примирението, с което си чака поредният му Спасител.

Да си знаете, че дори и да се появи, дори наистина да се окаже Спасител, ситуацията е такава, че ще не ще, Спасителят ще трябва първо да ви изуе дори гащите, за да може после да ви спаси.

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.