Децата ни заслужават да растат в справедлива, свободна от мафията и модерна държава

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/decata-ni-zasluzhavat-da-rastat-v-spravedliva-svobodna-ot-mafiyata-i-moderna-darzhava/8930 SvobodnoSlovo.eu
Децата ни заслужават да растат в справедлива, свободна от мафията и модерна държава

Не знам помните ли вица за сервитьора, който вписвал в сметката на клиентите и артикул А.М. - 20 лв., където А.М. било “ако мине”. По същия параграф са и предизборните нарушения на ГЕРБ. Ако мине.

Бойко Борисов се снима с деца по време на предизборна кампания, което е незаконно, но ще му се размине - така е обяснила днес Държавната агенция за закрила на детето на зададен от журналисти въпрос. Защо ще му се размине? Защото, оказва се, не са предвидени санкции за неспазването на тази норма.

Много мисли ми напират по тоя повод, но ще ги огранича до две неща. Първото - що за държавник е тоя, който най-безскрупулно нарушава законите на собствената си държава, и то пред очите на всички? Второто, и по-важното - българските деца нямат нужда от снимки с паднали, а дори и с настоящи “величия”. Нямат нужда да бъдат въвличани в евтин, долнопробен и, нека си го кажем - отчаян политически PR.

Българските деца имат нужда някой наистина да ги превърне в приоритет и да се погрижи да имат най-добрите училища, най-доброто здравеопазване, най-чистия въздух. Ама не другата година и не само на думи, както сме се нагледали да се прави. Българските деца заслужават, като всички деца, да получат най-добрата възможна среда за живот и развитие. Вместо това получават остатъците от трапезата на едни хора, които са си разпределили ресурсите на държавата.

Просто ги вижте - държат се за заграбеното със зъби и нокти като герои от треторазреден мафиотски филм. А най-лошото е, че дори и да поискат, не могат да модернизират България. Просто нямат капацитета за тази работа.

Затова - хайде да слагаме край на тая гавра вече. Децата ни заслужават да растат в справедлива, свободна от мафията и модерна държава.

Аз лично няма да мирясам и ще вложа всичките си сили, умения и експертиза, за да го постигнем. Но няма как да го направя без Вашето доверие.

Гласувайте тази неделя с №23 за “Демократична България”. А ако сте в 25 МИР, можете да ме подкрепите с преференция 106.

Ивайло Мирчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.