Ивайло Мирчев: Този сайт на НС не струва 180 000 лв. Защо е нужно да се краде от всичко?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ivaylo-mirchev-tozi-sayt-na-ns-ne-struva-180-000-lv-zashto-e-nuzhno-da-se-krade-ot-vsichko/9903 SvobodnoSlovo.eu
Ивайло Мирчев: Този сайт на НС не струва 180 000 лв. Защо е нужно да се краде от всичко?

Платили сме 180 000 лв. с ДДС за обновяване на сайта на парламента. Бърз преглед показва неработещи функционалности, непреведени от английски съобщения, куп дребни детайли за доизчистване. Нищо ново за IT поръчка на държавата. Борисов днес пак каза, че ще се дигитализираме. Ама мерси, г-н бивш премиер.

Това пише Ивайло Мирчев от "Демократична България" в личния си профил във Фейсбук.

"Ако така ще ни дигитализирате, по-добре ние сами да се дигитализираме - хем ще е по-евтино, хем ще е по-качествено.

Този сайт на НС не струва 180 000 лв. Не струва и 50 000 лв. Недоумявам защо е нужно от всичко да се краде. Не разбирам защо като се взима толкова голяма сума поне работата не се свърши качествено? Отговорът е, че тези хора толкова могат. Да, те могат да сменят думата асфалт с "дигитализация", но това не помага на процеса, просто му слага фалшива рамка.

Вчера в парламента казах на хората в ГЕРБ, че крадат от Автомагистрали ЕАД и те се обидиха. Ами да, крадете. Правите го безогледно и арогантно. Време е това да спре, а злоупотребите на тази власт най-после да стигнат до прокуратурата и съд", добавя той.

Facebook, Ивайло Мирчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.