ИЗВЪНРЕДНО: МВР вика Горанов на разпит заради кюлчетата и пачките

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/izvanredno-mvr-vika-goranov-na-razpit-zaradi-kyulchetata-i-pachkite/5854 SvobodnoSlovo.eu
ИЗВЪНРЕДНО: МВР вика Горанов на разпит заради кюлчетата и пачките

Бившият финансов министър Владислав Горанов е призован на разпит от МВР, за да даде сведения по проверката, която вътрешното министерство прави по сигнала на ГД БОЕЦ за снимките с кюлчета и пачки в чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов. Това научи "Евроком".

Преди няколко дни ГД БОЕЦ отправи призив към МВР да разпита бившия премиер Бойко Борисов за случая с кюлчетата и пачките, които се появиха в публичното пространство от спалнята на лидера на ГЕРБ.

"Няколко дни след като БОЕЦ сезирахме Вътрешното министерство от Прокуратурата изведнъж обявиха, че са изисквали от БНБ информация за банкнотите от чекмеджето на Борисов по техните серийни номера, които се виждат на снимките. БОЕЦ реагирахме веднага и заявихме, че с тези си действия Гешев иска да блокира МВР, като изземе от БНБ и засекрети информацията преди полицията да стигне до нея, за да прикрие следите на парите и тези, към които води, както и връзките им с Бойко Борисов", написаха от БОЕЦ.

От БОЕЦ поискаха и Владислав Горанов, Менда Стоянова и Васил Божков също да бъдат разпитани.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.