Какви са опциите от тук нататък

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kakvi-sa-opciite-ot-tuk-natatak/8830 SvobodnoSlovo.eu
Какви са опциите от тук нататък

Вчера говорих с много хора.

Всички бяха разочаровани или направо уплашени и казваха, че ДБ не може да подкрепи това правителство, предложено от ИТН.

Вероятно за младите избиратели на партията на Слави Николай Василев може да изглежда приемлива фигура, но за всички други нДСв нагарча.

Пак вчера по телевизорите пуснаха половината правителство на Сакскобурготски да обяснява колко чудесен човек и професионалист е Николай Василев.

Даже Милен Велчев каза, че му предложил приятелска помощ, ако има нужда, а на мен ми изплува онази снимка на яхтата на Иван Тодоров Доктора, на която Велчев и други министри на царя пушеха пури с убития по- късно Доктор!

Какви са опциите от тук нататък:

1.Слави да спре да се инати и сърди и да не внесе това правителство да го гласува НС.

Малко вероятно е, но би могло да стане при сериозен натиск от симпатизантите на г- н Трифонов към него.

2. Да бъде внесен този състав на правителство, който да бъде подкрепен от Герб и ДПС. Сигурно ще е щастие за Гешев и задкулисието.

3. Да бъде внесен този състав и да не бъде подкрепен. Тогава вероятно ще стигнем до мандат на трета политическа сила, която може да е БСП. БСП може да излъчи само експертен кабинет, ако има желание за стабилност, каквото декларира вчера.

Разбира се, че има и други варианти, но няма вариант, в който ДБ гласува безропотно предложения по телевизията състав на правителството на задкулисието.

Стела Николова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.