КО СТАА С КЕФКИТЕ, БЕ, КРАВАРИ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ko-staa-s-kefkite-be-kravari/8657 SvobodnoSlovo.eu
КО СТАА С КЕФКИТЕ, БЕ, КРАВАРИ?

Фейсбук ми напомни, че преди около две години сме започнали да се надяваме, след като сме платили авансово почти ТРИ МИЛИАРДА лева, да дойдат едни Кефки. Наречени така от българите, първо, защото кефът на американските кравари от сделката е голям и второ, защото захлебилите комисионната воеводи в България също е голям. Е, българите не се кефим толкова, ама кой ли пък ни пита напоследък какво искаме?

Това, което ми е интересно е, как краварите в очите ни се подиграват за това, че купихме котка в чувал и платихме за едни чертежи в пъти повече, отколкото доста по-богати държави от нас. И дори не ни обясняват кога точно ще ги получим. Всъщност построиха ли вече завода, който ще построи кефките, че не разбрах!?!

И ми е интересно как всички новоизбрани политици са си плюли в устите и поддържат омертата относно тази безумна поръчка. Никой не повдига въпроса как, защо и кой разреши тази неморална и неизгодна за България сделка и кога краварите ще си изпълнят тяхното задължение. Ама иначе краварски представители се плюнчат по медиите как не трябвало да ремонтираме останалите ни руски самолети в Русия. Явно искат още пари да приберат от нас. От друга страна, като знам, че поръчахме самолети с мощност и дизайн от 70-те години на миналия век и гледам последните руски самолети, май при евентуална война по-добре изобщо да не се обаждаме. Че Черно море в планетарен мащаб е един гьол, а краварите в голямата си част дори не знаят къде е България и надали ще се вдигнат да ни защитават. Пък и всъщност нямат такава традиция и при зор изоставят на произвола на съдбата доскорошните си съюзници.

Та, отново питам: КО СТАА С КЕФКИТЕ, БЕ? И служебното правителство няма ли поне да осветли въпроса за условията и кога, аджеба, от Козяк ще си изпълнят тяхната част от сделката, има ли неустойки, ако не я изпълнят и какво ще направим, ако се забавят? Или не им стиска, че току-виж им дръпнали килимчето под краката!?!!

Омръзна ми от продажни политици, които си уреждат живота, като продават България. И поне аз няма да престана да питам и да настоявам за отговори. Но иначе стадото си блее с овчи възторг и припка към кланицата.....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.