Кога Ива Николова е спазвала журналистическите стандарти и етика?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/koga-iva-nikolova-e-spazvala-zhurnalisticheskite-standarti-i-etika/8774 SvobodnoSlovo.eu
Кога Ива Николова е спазвала журналистическите стандарти и етика?

Днес някаква неистова вакханалия в защита на Ива Николова. Филип Станев се обърнал вчера към нея с думите: „Вие сте остър журналист, много сте красива, много артистична, освен всичко друго. … Където се е намесила природата и медицината е безпомощна!“

Изказването му по адрес на Николова било мерзко, подло, било недопустимо посегателство срещу личността на един журналист и свободата на словото. Защо?

От кога Ива Николова е журналист? Кога Ива Николова е спазвала журналистическите стандарти и етика?

Кога е уважавала личното пространство на другия, кога е зачитала неприкосновеността на личния му живот, кога се е въздържала от лични нападки, за да изисква същото?

Кога не е била цинична и безпардонна в отношенията си към другомислещия?

Кога не е задавала откровено провокативни и подвеждащи въпроси, не се е стараела да бъде арогантна?

А от кога пък един уебсайт като ПИК е медия?

Тези хора се хранят с жълтините и дори със скръбта на хората, не се свенят да разкриват най-интимните им тайни, хранят се с нашето нещастие.

Ива Николова дължи хиляди левове обезщетение за това си поведение, ПИК е многократно осъждано за клеветническата си дейност. И това не може да ги спре. И сега трябва да сме коректни към тях, да не подхождаме с ирония и сарказъм, да се въздържаме дори от подобни откровения, за да не нарадим нея или журналистическата гилдия?

Вие сериозно ли?

   Автор: Камен Добрев, фейсбук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.