Кошлуков се извини за конспираторите в БНТ, но законът не му давал избор

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/koshlukov-se-izvini-za-konspiratorite-v-bnt-no-zakonat-ne-mu-daval-izbor/53322 SvobodnoSlovo.eu
Кошлуков се извини за конспираторите в БНТ, но законът не му давал избор

Генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков се извини на журналистите от обществената телевизия и зрителите заради нивото на предизборния дебат. Той оправда присъствието на конспиратори и политици с крайни мнения в ефира на БНТ със задължаващите клаузи в Закона за радиото и телевизията.

“Може би трябва отново да припомним, че според последните промени в Изборния кодекс, в БНТ сме длъжни да предоставим еднакво време на всички партии. Това е член 189-ти, алинея трета в закона. А редът на участията се определя с жребий от ЦИК. Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме. Или както обича да казва Остап Ибрахимович в подобни ситуации, тук определено не е Рио де Жанейро. Благодаря на колегите за търпението им, искрено се надявам, че в следващото народно събрание ще ни чуят вече и ще променят тази недомислена поправка. Предизборната кампания в медиите не бива да уврежда психичното здраве на нацията. Извинявам се на засегнатите ни зрители, на Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева специално”, написа в профила си във Facebook Кошлуков. 

https://frognews.bg/

2 Коментара

Всички публични дебати на т. нар. политици

преди 1 година

увреждат психичното здраве на нацията - ясно защо.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.