КОШМАРИ НАСЪН И НАЯВЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/koshmari-nasan-i-nayave/5971 SvobodnoSlovo.eu
КОШМАРИ  НАСЪН И НАЯВЕ

Лежа си аз най-спокойно в Ковид отделението с някаква си нищо и никаква двустранна бронхопневмония, когато изведнъж, под прикритието на нощното дежурство, в болничната стая се втурва, кой мислите - самата проф. Аргирова с пълна спринцовка и наточена игла и докато се опомня, прас!, забива я право във вената на лявата ми ръка. Има, знаете, едни такива сънища, дето ги сънувате, сякаш са самата реалност. Ама чак пък в Новогодишната нощ е вече наистина прекалено.

- Това да не е някаква ваксина, питам в ужас. - Да, окуражава ме проф. Аргирова и ми намига многозначително, сигурно намеква за ония 75 лв. - Да не е някоя Астра Зенека или някоя за тромби в кръвта?, питам отново с отпадащи сили. - Да-а, неопределено отговаря тя и изчезва, сякаш никога не се е доближавала до леглото ми, нито пък се е мяркала по телевизионните канали.

Надигам се и се понасям на зиг-заг по дългия коридор, надничам от стая в стая, никаква я няма. Ще я бия, какво друго, даже не знам какво точно ще направя, преди да умра. Тая ме уби току-що, но важното е да запазя ясно съзнание. И ако би могло - и поведение...

Сещам се за главата на проф. Доуел от едноименната книга фантастика – чела съм я като дете – през деня с чести посещения в тоалетната, през нощта с фенерче под завивките, майка ми не ми разрешаваше да чета подобни произведения. Но ето че сега ще ми свърши работа. Отказвам се от ваксинираното си тяло и го завещавам на патоанатомите, нека обаче бъдат така любезни да запазят неприкосновено сивото вещество в черепната ми кутия, доколкото го имам, разбира се.

Главата ще ми трябва още известно време, по-точно очите – ще ми се да видя края на този световен кошмар и възмездието, което предстои. И да си плача на воля, когато ми се доплаче.

Не мога да опиша щастието си, когато призори, изтръгвайки се мъчително от лепкавото съновидение, бавно осъзнавах, че това са били само някакви дяволски нощни картинки и всъщност, всъщност, не съм в болница, а у дома. А би могло, нали, всичко неслучило се да се е случило, превръщайки се в непробуден кошмар.

При това положение естествено, още утре ще отида да поискам прошка от проф. Аргирова, тя няма нищо общо с тази история, най-вероятно някакъв бяс против волята й, прикривайки се зад нейния образ, ми е говорил дни наред с нейните уста, а тя сега стои някъде заключена и пише опровержение. Същият този измамник рецидивист се осмели пак от нейно име да разговаря със самия наш нищо неподозиращ министър-председател, внушавайки му собствените си пъклени виждания за ваксинирането. Наместо тези на уважаваната проф. Аргирова, които нямат нищо общо с бесовските, разбира се.

Но рано или късно всичко ще си дойде на мястото и кражбата на самоличност и на всякакви неприкосновени лични данни ще бъде разобличена и осъдена публично. Ако си спомняте, не твърде отдавна, същият измамник, подлежащ на множество дела по Наказателния кодекс, успя да се прикрие и зад образа на акад. Петрунов, нагло възползвайки се от неговия авторитет, за да настоява неваксинираните да си плащали лечението, ако се разболеят от Ковида. Няма как да повярвате, нали, че това е личната позиция на споменатия академик. Не аз, вие кажете, би ли могло изтъкнат учен да говори антинаучно и античовешки, както говори заподозреният неграмотен и несъмнено без никаква научна степен, камо ли академична титла, бяс.

И докато в първия случай представителят на тъмното войнство изкушава с по 75 лв. на калпак ваксиниран, то във втория заплашва всеки неваксиниран да бъде сурвакан с хилядатина лева за проведено му лечение, за което са плащани здравни осигуровки.

То се знае, цялата тази работа е скалъпена от „стария дявол“, не просто от подчинените му, не че искам да омаловажа по някакъв начин техния принос. От познатия древен разделител на общества и народи, загатнато в самото му име (за който може да разчете, ди-авол (от гр.), ще рече „който разделя“). Разделя не току-така, без никаква цел и полза, а според известната максима „Разделяй и владей“.

И понеже едни се ваксинират, а други се въздържат, което е просто личен избор, вследствие осведоменост или неосведоменост, разделението де факто иде вече по линия на макар и незначителен финансов гъдел за всеки, който отсега нататък реши да приеме инжекционния коктейл. Право казва социалният министър, че на никого не са излишни тия 75 лв. Ами като е така, г-н министър, дайте ги и на тези, които са се ваксинирали по-рано, и най-вече на скоро преболедувалите и боледуващите  момента, нуждаещи се дори много повече от когото и да било.  Иначе сами се разобличавате, че не здравето на хората е двигател на коментираната здравна и социална мярка, а нечии интереси относно ваксините.

Погледнато в сравнителен план, тия 75 лв. са много по-малко от джобните пари на всеки един от авторите на престъпната схема за робско стимулиране, основана не на справедливост, а на съблазън и презрение. Те са много по-малко дори от обещаната вече сама по себе си сума, защото, както се досещате и ще се убедите в това съвсем скоро, не са обезпечени нито срещу растящите цени, нито срещу растящите житейски потребности. Пък и лукавият никога нищо и никого не е обезпечил, а само е ограбил, и най-страшното е, че не само финансово. Така мнозина ще останат с празни ръце, когато за времето след „иглата“ до паричния превод установят, че са се сдобили чисто и просто с едни голи хартийки. И обратното: преболедувалите неваксинирани, пък и ваксинирани (макар че последните май въобще не боледували), ще открият, че постковидното им скъпо и прескъпо антикоагулантно лечение не се поема изцяло от Здравната каса и се налага да доплащат не по джоба си. Да не говорим за питателна храна, плодове, витамини, с което бедният българин и без това не се храни, а и няма как еднократно да си го добави с впечатляващите 75 лв.

Но да беше само това! Дяволът ни плаши не само в съновидения. Той се е развихрил най-безсрамно във всички проявления на живота, превръщайки го в кошмар.  

Още не дошла съвсем на себе си след среднощния инцидент с двойника на проф. Аргирова, вече се чудя дали този път наистина не сънувам без никаква надежа да се събудя. Сега пък някакъв двойник на Урсула фон дер Лайен залага капан на всички европейци. Уж самата тя, но ние знаем, че всъщност древната змия, официално предлага ваксинацията да стане задължителна за всяко живо същество. Никакъв друг интерес, моля ви се, освен здравето и живота на европейските народи. Ако не се брои семейният интерес – злите езици спрягат съпруга на Урсула за дистрибутор на една от основните ваксини. Тя не може да не знае, че е изпаднала в остър конфликт на интереси, но защо да не допуснем, че лично съпругът й е непричом, че и тук са се намесили двойниците от армията на мрака. Армията на мрака, в услуга на световния елит да властва над човечеството. 

Едва ли вече някой се самозалъгва, че лицемерието и злобата имат предел, и макар че ескалират ден след ден, те обаче имат лимит, над който няма как да бъдат търпени. Нито от земята. Нито от небето. 

Не чувствате ли и вие колко са се доближили до лимитираните нива не на въглеродните емисии, не на някакви си показатели за глобално затопляне, а на злобата и неприкритото лицемерие, в които като в бездна пропада целият свят, целият човек.

Не, не пропада! Ето ги четирима, които отказват да пропаднат: евродепутатите, макар в камерен състав, отказали да се отзоват на призива на Урсула! Ето ги нашите духовни пастири, които ще поведат своите пасоми без страх от злобата и лукавството на двойниците. Църквата ли не притежава най-мощното въоръжение срещу видимите и невидими врагове! Множат се у нас и в целия свят хората, които на никаква цена не ще съизволят на бесовете! И всички ние! Преди да сме заспали непробудно.

Галина Паскалева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.