КОСТАДИНОВ: Ако не махнат зеления сертификат, ще влезем и в Министерския съвет

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kostadinov-ako-ne-mahnat-zeleniya-sertifikat-shte-vlezem-i-v-ministerskiya-savet/5815 SvobodnoSlovo.eu
КОСТАДИНОВ: Ако не махнат зеления сертификат, ще влезем и в Министерския съвет

"Възраждане" ще даде 10-14 дни на управляващите за решение за зеления сертификат на разговорите при премиера." Това обяви председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той отново направи живо включване от дома си в своя Facebook профил.

"Министър-председателят Кирил Петков заяви, че в петък, когато му изтече карантината - странно, че моята изтича в неделя, неговата - в петък, ще покани представители на протестиращите, сиреч на "Възраждане" да започнат разговори. Оттам насетне на тези разговори ние ще дадем 10, 12, 14 дена срок, в който да се създаде работна група и тя да излезе с решение", каза Костадинов.

"В рамките на 10-14 дни да се излезе с окончателно решение, което да бъде за премахването на зеления сертификат или за запазването му, естествено ние смятаме, че решението ще трябва да бъде в полза на премахване на зеления сертификат", каза Костадинов.

Според него в ситуацията около председателя на Народното събрание Никола Минчев, който е с COVID-19, се е видяло, че зеленият сертификат не пази.

"Истинската причина да има зелен сертификат е, че той принуждава хората да се ваксинират", каза Костадинов.

Той смята, че следващата стъпка, след зеления сретификат, ще бъде въвеждането на задължителна ваксинация.

"Ние ще настояваме зеленият сертификат да бъде премахнат и, ако някой си мисли, че ще се откажем от тази наша борба, значи не познава нито мен, нито "Възраждане". Ако управляващите откажат да се съобразят, ще има нов протест. На следващия протест, аз ви гарантирам, ще влезем не само в Народното събрание, но и в Министерски съвет, ако се наложи", обеща Костадинов.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.