КОЙ ДНЕС Е С НАРОДА СИ? РАДЕВ, НИЕ ТИ ЗАЩИТИХМЕ ТОГАВА, КЪДЕ БЕШЕ ДНЕС?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/koy-dnes-e-s-naroda-si-radev-nie-ti-zashtitihme-togava-kade-beshe-dnes/5832 SvobodnoSlovo.eu
КОЙ ДНЕС Е С НАРОДА СИ? РАДЕВ, НИЕ ТИ ЗАЩИТИХМЕ ТОГАВА, КЪДЕ БЕШЕ ДНЕС?

Преди година и нещо народът отново беше на улицата, за да защити Президента Радв срещу Гешев и Борисов. Тогава голяма част от същите тези хора, които протестираха днес, излязоха в негова защита. Обгазяваха ни, биха ни, разслдваха ни, подслушваха ни. Тогава Радев излезе с вдигнат юмрук и каза: "С Вас съм!". Тогавва са борихме срещу мафията. Изборите показаха, че фалшиви политици яхнаха протестите и се опитаха да вземат властта. Народът за пореден път беше излъган.

Днес народът отновот беше на улиицата, на площада пред Народното събрание и искаше новите управляващи, които заявиха промяна, да чуят гласа им. Един месец. ние, народните представители от Възраждане, се борихме в Народното събрание за отпадане на сертификата и принудителното ваксиниране. На разумните и конструктвни предложения беше отговорено с ароганнтност и с правото на силата.

Днес отново напомнихме на новите управляващи, че властта не е наследствена и който не слуша народа си, няма бъдеще в политиката. Днес американският проект Кирил Петков заяви, че искал диалог. Къде беше той, когато ние предложихме Временна комисия за меркит, която да анализира и разбере какво с случва и да предложи решения? Защо отхвърлиха всяко едно наше предложение за разумно решение? Когато ние търсихме диалог, той назидателно ни говореше за ценностите си. Време е да осъзнае къде се намира и да се съобрази с народа си. Ако е негов народ, разбира се.

Може и да съм пропуснала, но днес не чух Президентът Радев да вземе отношение. За пореден път предаде тези, които му вярваха и народа си. Един генерал дори не посмя да изпрати никой /знаем, господин Президент, че макар и ваксиниран, сте карантиниран/, който да се срещне с протестиращит. Този път няма вдигнат юмрук в защита на народа, нали, господине? Защото не мога нито генерал, нито президент да Ви нарека вече!

Днес управляващите пратиха водно оръдие при минюсови температури срещу народа, който такова въодушевление вярваше в промяната преди три месеца. Днес изпратиха мощна полицейска сила срещу жени, възрастни хора и млади хора. Днес НСО блъскаше и буташе народни представители от Възраждане в сградата на Народното събрание!

"Но ние пак ще бъдем с теб, народе мой, защото те обичаме!" - завършвам с откъс от стихотворението на велик български поет.

Да живее България! Ще се борим за свободата си!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.