МЪЖЕ VS ЖЕНИ? ТРУДНОСТИТЕ В КОМУНИКАЦИЯТА...

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/mazhe-vs-zheni-trudnostite-v-komunikaciyata/7560 SvobodnoSlovo.eu
МЪЖЕ VS ЖЕНИ? ТРУДНОСТИТЕ В КОМУНИКАЦИЯТА...

Ах, на каква сладка карикатура попаднах. Този мъж явно говори с преувеличение за успешния си риболов. Но, какво обсъждат жените? Дали, уловената мижава рибка, или нещо далеч по-унизително за мъжкото му „достойнство”? Тайните и интригуващата логика за начина по който общуват жените са източник на забавление и дори объркване, но е добре да се знаят в основни линии. Защото колкото жени, толкова и изненади, които ни поднасят.

ОГРОМЕН КАПАЦИТЕТ ЗА ГОВОРЕНЕ...

Притежават жените и е най-труден за разбиране от мъжете. Жените изговарят дневно между 6 и 8 хиляди думи, докато мъжета едва наполовина. С това си многословие обикновено те искат да наградят някой, който харесват, или да създадат връзка с него. Ако не ви харесват, въобще няма да разговарят с вас.

Доказано е, че мъжкият мозък е организиран основно за решаване на проблеми, докато женския е ориентиран към текущи процеси. Един мъж разговаря с друг за проблемите си, само ако смята, че другия има решение за тях. А когато говори жена, тя го прави предимно за създаване на връзка с него и решения не са и необходими.

За жалост, когато тя говори за проблемите си, мъжът счита, че търси решение и я прекъсва, за да предложи такова. Нищо чудно, че жената мисли, че мъжът все я прекъсва и не я оставя да се доизкаже и че иска да докаже, че той е правия, а тя кривата. От друга страна, когато жената споделя своите емоции и проблеми, тя показва че му се доверява, заради конфиденционалните неща, които е споделила. Ако тя не ви харесва, или не е съгласна с позицията ви, тя ви наказва с мълчание, което е ефективна тактика и към мъже и към жени. Но по отношение на мъжете понякога бъркат, защото те приемат това като награда за малко „тишина и спокойствие”.

ЗАЩО ЖЕНАТА ИСКА ВИНАГИ ДА РАЗГОВАРЯ ЗА ПРОБЛЕМИ?

Жените обикновено живеят средно 7 години повече от мъжете, поради по-добрата си способност да се справят със стреса. Когато един мъж иска да забрави проблемите от напрегнатия си ден, иска тишина и спокойствие, но тъкмо тагава е атакуван многословно за недовършения ремонт в кухнята, проблеми с колата, или децата. От двамата зависи, дали да се изостави спора и да се реши в удобен момент, когато емоциите са улегнали. Така е много по-ефективно, отколкото и двамата да мълчат и той да се надява, че тя ще се изчерпи и престане. Това е просто НЕВЪЗМОЖНО!

ЗАЩО ЖЕНИТЕ ВИНАГИ ПРЕУВЕЛИЧАВАТ? Правят го и мъжете по отношение на факти и данни, а жените на емоции и чувства. Мъжът би преувеличил служебното си положение, качествата на колата си, улова на риба, броят на жените, с които е бил. Жените преувеличават собствените си, или чужди чувства по личен проблем и за близък човек.

Мозъкът на жената е фокусиран върху човека и тя фантазира за живото на хората далеч повече от мъжа и това прави разговорите далеч по-интересни и пикантни. Всичко това е част от социалния образ на жената. Те мечтаят за красивия принц на бял кон, който ще ще дойде и ще ги отнесе, но се омъжват накрая за първия бакатор, или пълничкия компютърджия, когото са срещнали в кварталното заведение. Всъщност заветната мечта на жената е да има двама мъже едновременно, в която единия готви, а другия чисти.

ЗАЩО ЖЕНИТЕ ВИНАГИ ИСКАТ ДА ЗНАЯТ ПОДРОБНОСТИ?

Като защитник на гнездото в човешкия род, жената е била длъжна да си осигури близък кръг от приятели, които биха се грижили за нея, ако мъжът не се завърне от поредния лов, или военен поход. Тази група от приятели е нейната застрахователна полица, че няма да остане сама. Оцеляването и е зависело от способността да създава връзки с останалите членове на рода, или племето. Това означавало, да знае и най-малките подробности за всеки член от групата и семейството му. След завръщане от светско събитие жената вече ще знае всичко за всеки, техните цели и въжделения, здравословното им състояние, децата им и взаимоотношенията помежду им. А мъжете ще знаят само, какви „момчешки играчки” са си купили другите мъже, ще са обсъдили новата спортна кола, или джип на някой от тях, ще уточнят най-добрите места за лов и риболов и ще спорят за резултатите от последните футболни срещи на любимите си отбори. Но няма да знаят нищо за личния им живот. Тази празнина ще я запълнят жените им на път за в къщи.

По същата причина жените харесват по-възрастните мъже. Защото те имат далеч по-голям житейски опит и финансови възможности. За жената привлекателния мъж е този, който може да и осигури храна и безопасност по време на отглеждане на децата и, което обяснява формалния парадокс на горното...

Всъщност тази тема е необятна и друг път ще се изкуша да я продължа...

Светослав АТАДЖАНОВ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.