МИСЛЕНЕТО Е ЗАНИМАНИЕ САМОТНО....

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/misleneto-e-zanimanie-samotno/8888 SvobodnoSlovo.eu
МИСЛЕНЕТО Е ЗАНИМАНИЕ САМОТНО....

Много ми е забавен този Ден за размисъл. Явно създаден от законодателя с идеята, че тези, които не мислят, точно ей сега, в събота, ще седнат на диваните и ще започнат върло да размишляват за живота, вселената и всичко останало. И най-вероятно ще стигнат до отговора от "Пътеводител на галактическия стопаджия".

Който може да мисли, го прави постоянно. Принципно изисква наличие и на мозък, та не на всички се отдава. Но пък и някои с мозък предпочитат да им смелят всичко и да им го поднесат в чиния, гарнирано с либерастки гурмета. Който пък не може да мисли, гледа умно.

Мисленето е работа сложна. Освен необходимият инструментариум /тоест мозък, акъл, сиво вещество и т.н./, се изисква и умения. Като на принципа, че може да ти е заложено да си музикален гений, ама ако не свириш по седем часа на ден, файда - йок. Мозъкът трябва да се тренира всеки ден и да се обогатява с информация, идеи и размишления. Това обикновено е погнусяващо за голяма част от хората и те отдалеч заобикалят тези, чийто мозък ги загрозява социално. Някак си не е удобно насред разговор за последното реалити или новите ц...и на плеймейтка, някой да спомене Кафка. Ми неудобно и странно е! Затова мнозинството не насърчава мислещите и им показва, че тез работи с мисленето не са хубави. Колко по-добре е да се носиш по повърхността на блатото и да си доволен като свиня в кочина!

Въпреки това, аз харесвам неудобните и мислещите. Тези, за които един ден е просто ден, а не съдбоносен срок да вземат решение. Защото интелектът и морала се отличават с това, че истината се вижда веднага!

Благодаря на тези, които мислят. Въпреки, че е занимание самотно....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.