Накрая няма да има кой да говори... Ще има само ARBEIT MACHT FREI....

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nakraya-nyama-da-ima-koy-da-govori-shte-ima-samo-arbeit-macht-frei/113756 SvobodnoSlovo.eu
Накрая няма да има кой да говори... Ще има само ARBEIT MACHT FREI....

Лагера в Дахау...

Това е вероятно най-зловещото място на което съм бил. Когато живеех там, случвало ми се е да минавам пред портите му по няколко пъти и винаги ме е стягало в гърдите. Починалите след неописуемите зверства са изгаряни( вероятно сетивна халюцинация,но още се усеща миризмата на изгорена плът), златните им зъби са били грижливо събирани след изгарянето и претопявани, а пепелта им е била влагана в асфалта и бетона на строящите се сгради... Тези мисли не ми даваха покой, всеки ден карах колата си по улици от пепелта на хиляди невинни жертви на извратена идеология, а вечер се прибирах в дом, построен вероятно от същата тази пепел... 

"Когато нацистите дойдоха за комунистите,

аз мълчах;

не бях комунист.

Когато затвориха социалдемократите,

аз мълчах;

не бях социалдемократ.

Когато дойдоха за профсъюзите,

аз мълчах;

не членувах в профсъюз.

Когато дойдоха за евреите,

аз мълчах;

не бях евреин.

Когато дойдоха за мен

- вече не бяха останали хора,

които да ме защитят."

Мартин Нимьолер

 

Защо ви развалям вечерта с този ужас ли..?

Заради една промяна на конституцията, един национален празник, едно служебно правителство, чиято функция щяла да се изпълнява от сваленото правителство...

А всички мълчим... 

Накрая няма да има кой да говори... Ще има само ARBEIT MACHT FREI....

Ники Добрев

5 Коментара

Песимист

преди 2 месеца

Късно е вече. Да бяхте мислили преди да гласувате. За мен всичко е изгубено, а и Русия провлачи крак и въвежда цифрова рубла. Това са вече не си пари, а дигитални програмируеми купони. Ако не се ваксинираш редовно или говориш/мислиш неправилно ще ти бъдат ограничени покупателните способности. Арбайт махт фрай ще ни се види рай.

Коментирай

ОПТИМИСТ

преди 2 месеца

Тя и костинурката не е от най бьрзите,ама стига там за кьдето е трьгнала,вьпреки всички премеждия. Важното е да имаш цел.Най добрия ветропоказател е времето.Дано Бьлгарите следят синоптичните промени в парламента,и вземат мерки с/у жегите които се задават.

Коментирай

Мина

преди 2 месеца

Ще има, ще има кой да говори:) Горе главите- цяло поколение нази гледа! Горе главите! Децата нас чакат. Не ние сме важните- децата са важните!

Коментирай

Минке, голяма смешница си.

преди 2 месеца

Две поколения са забили нос в смартфоните си и въобще нито те отразяват, още по-малко да гледат. Докато ти се перчиш, на децата още от детската градина им промиват мозъците и утре вместо две дъщери да имаш син и дъщеря. Така де, политкоректно и напълно в духа на европейските ценности. Задават се чудовищни идиоти. От новите поколения няма да има кой да повдигне глава.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.