НАШАТА "РАДОСТ", НАШАТА "ГОРДОСТ" СТАНА ЗА СМЯХ НА ЕВРОПАТА!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nashata-radost-nashata-gordost-stana-za-smyah-na-evropata/5903 SvobodnoSlovo.eu
НАШАТА "РАДОСТ", НАШАТА "ГОРДОСТ" СТАНА ЗА СМЯХ НА ЕВРОПАТА!

"В опит да спаси поста си главният прокурор Иван Гешев се ожали пред Европа от премиера Кирил Петков, от вътрешния министър Бойко Рашков и правосъдния министър Надежда Йорданова, от бивши и настоящи депутати, от политически лидери, бизнесмени и граждански активисти.", информира SEGABG.COM.

"На 21 декември 2021 г. той е изпратил становище от цели 32 страници, адресирано до председателя на Европейския парламент Давид Сасоли, председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ключови еврокомисари, председатели на парламентарни групи в европарламента, посолства на съюзнически държави в София, включително и на тези на САЩ, Великобритания, Франция, Германия.

В него в разхвърлян стил Гешев се оплаква от куп неща. Започва с твърденията, че лица, преследвани от прокуратурата, насочили манипулативно и по недопустим начин "нагнетената срещу изпълнителната власт гражданска енергия срещу ПРБ и прокуратурата". Той очевидно има предвид протестите през лятото на 2020 г., но пропуска да посочи, че въпросната енергия още изначално беше насочена срещу него и държавното обвинение, включително и около избора му на поста. За да докаже тезата си, главният прокурор разказва за записи на Васил Божков, в които той говорел за реформа в съдебната власт, както и че шефът на държавното обвинение трябва да стане "фигурант". Последното, според Гешев, било "част от политическите програми и на партиите от настоящата управленска коалиция".

С огромен интерес очаквам отговора на господин Сасоли! Бих препоръчал на председателя на европарламента и останалите получатели на воплите на Гешев преди да се произнесат да поискат от сътрудниците си специален доклад за свършеното от Гешев, откакто е на поста главен прокурор.

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.