Не блокирайте София, бе, тъпанари, а просто се консултирайте с адвокат...

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ne-blokirayte-sofiya-be-tapanari-a-prosto-se-konsultirayte-s-advokat/7375 SvobodnoSlovo.eu
Не блокирайте София, бе, тъпанари, а просто се консултирайте с адвокат...

По повод протестите на "пътищарите": Когато един работник или служител не си е получил заплатите, той си ги търси от работодателя, а не от бизнес-партньорите му или държавата.

Това първо. И второ, ощетеният работник или служител може да си потърси заплатите чрез съда. Делото е освободено от държавни такси и разноски и с изключение на адвокатския хонорар то е абсолютно безплатно за ищеца. Освен това се развива като бързо производство по ГПК и не се точи с години.

Работникът или служителят може да направи обезпечение на иска си, за да запорира банковата сметка на работодателя или да води заповедно производство с оглед евентуално избягване на съдебното такова.

Накратко: не блокирайте София, бе, тъпанари, а просто се консултирайте с адвокат...

Емил Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.