НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПАЗИТЕЛИТЕ НА СТАТУКВОТО!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nikoga-nikoga-nikoga-ne-se-otkazvayte-nikoga-nikoga-nikoga-ne-vyarvayte-na-pazitelite-na-statukvoto/10000 SvobodnoSlovo.eu
НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПАЗИТЕЛИТЕ НА СТАТУКВОТО!

НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!

НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПАЗИТЕЛИТЕ НА СТАТУКВОТО!

Вчера Мануил Манев от ГЕРБ каза, че България била държава със закони и правила. Каза, че имало институции, които да разследват сигналите. Така ли? Коя ли България визираше и кои ли институции? Нашите или техните?

До преди три години и аз вярвах, че в България институциите са тези, които трябва да бъдат сезирани при данни за корупция, злоупотреби с власт, погазване на закона. Затова ОФИЦИАЛНО съм сезирала институциите със следните жалби/ сигнали/ писма:

🔴на 26.07.2018 г. – подадох жалба до министъра на финансите Владислав Горанов

🔴на 17.08.2018 г. – подадох сигнал до министър-председателя Бойко Борисов

🔴на 30.08.2018 г. – подадох сигнал до министъра на финансите Владислав Горанов с копие до министър-председателя Бойко Борисов

🔴на 30.08.2018 г. – сезирах председателя на ДАНС Димитър Георгиев

🔴на 17.09.2018 г. – сезирах омбудсмана Мая Манолова - единствената, която реагира на сигнала ми

🔴на 26.09.2018 г. – сезирах инспектората на министерство на финансите

🔴на 11.10.2018 г. – изпратих писмо до вицепрезидента Илияна Йотова

🔴на 02.11.2018 г. – изпратих сигнал до министър-председателя Бойко Борисов

🔴на 05.12.2018 г. - изпратих сигнал до министър-председателя Бойко Борисов

🔴на 17.12.2018 г. – изпратих писмо до българския еврокомисар Мария Габриел

🔴на 18.12.2018 г. – изпратих писма до председателите на парламентарно представените политически партии и коалиции – ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС и ВОЛЯ

🔴на 22.01.2019 г. - подадох сигнал до министър-председателя Бойко Борисов

🔴на 08.04.2019 г. – изпратих писмо до министър-председателя Бойко Борисов

🔴на 13.04.2019 г. – изпратих писмо до Сотир Цацаров – главен прокурор

🔴на 30.04.2019 г. - изпратих писмо до Румяна Бъчварова - началник на кабинета на министър-председателя

Дотук изброените сигнали/ жалби/ писма касаеха основно лично мен и нарушените ми, уж гарантирани от закона права. В тях обаче се съдържаха достатъчно данни и за начина на разходване на публичен ресурс, и за шуробаджанащина, и за престъпно бездейстивие на институциите. Ако в България наистина имаше закони и правила, както каза Маноил Манев, щяха да бъдат предприети действия „на мига“, както пък казваше Борисов. Да, да, ама не. В „тяхната държава“ тяхните ги пазят, удрят се само неудобните.

❗Тези, които ме подкрепиха и дадоха гласност на сигналите ми не бяха институциите, а медиите ФРОГ НЮЗ, Телевизия ЕВРОКОМ, БСТВ и 7/8 ТВ. Благодарение на тях не загубих вяра, че не всичко е загубено. И продължих.

🔴През януари 2020 г. сигнализирах Европейската комисия и министъра на финансите Владислав Горанов за незаконосъобразни действия по реализацията на проекта АЕЦ „Белене“. На 07.07.2020 г. с проф. Георги Касчиев сезирахме и ПРБ, ДАНС и КПКОНПИ за действия по проекта АЕЦ „Белене“.

🔴През март 2020 г. сезирах Комисията за защита от дискриминация за наричането от Владислав Горанов на стотици хиляди български граждани „маргинали“, за които държавата нищо не може да направи.

🔴През юли 2020 г. с Владислав Панев обжалвахме решението на МС за участието на държавната „Българска банка за развитие” АД в увеличението на капитала на частната „Първа инвестиционна банка” АД.

🔴През последните две години изпратих десетки заявления по Закона за достъп до обществена информация до държавни институции – за обгазяването и насилието по време на протестите, за честността на изборния процес, за проекта АЕЦ „Белене“, за управлението на държавно имущество и разходването на публични финанси.

🔴На 08.01.2021 г. подадох до КПКОНПИ сигнал срещу министър-председателя Бойко Борисов за извършване на проверка за корупция и/ или конфликт на интереси във връзка с ползавето на държавен ресурс за предизборна кампания и публикуваните в медиите записи на разговори на Борисов снимки и видео от спалнята му във вила „Секвоя“, резиденция „Бояна“.

❗Независимо, че проверки не бяха извършени, а за единствената извършена – от АДФИ по сигнала ми за АЕЦ „Белене“ докладът не ми беше предоставен, съм убедена, че смисъл има. Най-малкото защото мога да докажа, че приказките на Маноил Манев и другите матросовци на Борисов за закони, правила и работещи институции са ПРАЗНИ. Празни думи на празни, страхливи хора.

А на всички смели, отстояващи истината и борещи за нормалност и законност в нашата държава - Честит Гергьовден❗

Албена Белянова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.