НОВО! НОВО! НОВО!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/novo-novo-novo/6594 SvobodnoSlovo.eu
НОВО! НОВО! НОВО!

Искало ли ви си е да изобретите нещо? Например киното. Ония откачалници братя Люмиер заснели първия в света филм с гръмкото заглавие „Работници напускат фабриката в края на работното време” без да имат някакви особени претенции за гениалност. Филмът продължавал някаква си минута и на прожекцията събрал само 40 човека. И после станало лудница... Ами онзи сноб, Александър Бел? Изобретил телефона и първата му велика реплика по уреда била към асистента му в другата стая – „Ела тук!”. Надменно, нали? Няма как да не се сетим и за шведското величие - Алфред Нобел. Награда с неговото име се дава и за мир, знаете. А знаете ли, че Нобел всъщност е изобретил динамита...

Така де... за да изобретиш нещо трябва да си умен, луд късметлия. Повечето от нас са само едно от тия три неща. Аз, обаче, не спирам да се напъвам. Ей на, днес, попадайки на поредната дупка в софийските улици ми хрумна гениално изобретение. Инсталира се в колите на софиянци малка гумена кукла на пружина. При всяка по-голяма дупка пружината се освобождава и куклата изскача изпод седалката. Куклата ще бъде с лика на кметицата. Така освен да псуваш, ще можеш и да й забиеш един шамар, при това напълно безопасно. И за двете страни. Добре де, знам, че това изобретение няма да ме направи известен. Но няма да съм единствен. Има и по-големи каръци от мен. Например Чарлз Роули и Уолтър Хънт. През 1849 година тия двамата, независимо един от друг, изобретяват нещо супер простичко, което всички ползваме и до днес. Хич не се чудете, ами потърсете в Интернет какво е това изобретение. Поне толкова внимание заслужават пичовете.

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.