ПАРИТЕ СРЕЩУ ПРАВИЛАТА?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/parite-sreshtu-pravilata/5868 SvobodnoSlovo.eu
ПАРИТЕ  СРЕЩУ ПРАВИЛАТА?

Знаете ли кой е спортът в света, в който за награди се разпределят най-много пари?

Знаете ли колко е наградният фонд за най-големите турнири в него?

Знаете ли къде са най-големите средногодишни рекламни договори и телевизионни права в световните спортове?

.

Отговорът на първия въпрос е тенис.

Отговорът на втория въпрос е тенис

Отговорът на третия въпрос е спорен, но никой не оспорва, че тенисът е в първата тройка.

.

Знаете ли кой е един от най-суровите и продължителни локдауни за Ковида?

Знаете ли кои премиери ще бъдат преизбирани тази година на фона на критика, че са изпуснали от контрол пандемията?

Отговорът на първия въпрос е Австралия.

Отговорът на втория въпрос е и австрийският премиер Скот Морисън.

.

Знаете ли какви пари се плащат от Китай, Русия и заинтересовани по различни причини мултибогати световни лица за антиваксърската кампания?

А знаете ли какви пари се заплащат от фармацевтичните концерни за ваксърската кампания?

Сумите се измерват с десетки милиарди /имам постове с разкрития за тези световни мрежи, вкл. и дейността им у нас - в България/

Новак Джокович е сред лицата на едната пропагандна кампания.

.

Решението за отнемане на визата на спортиста, звездата, антиваксъра и касичката за изкарване на стотици милиони и милиарди е неразумно взето и съответно австралийският съдия Антъни Кели го отмени.

Конфликът е характерен и с парите в него, и с политиката. Австрийският турнир не само е с най-големия награден фонд - 75 млн. долара, но традиционно е обект на интерес на най-големи рекламодатели – световни концерни и на големи световни телевизии. Те един път рекламират чрез самия турнир, втори път чрез състезателите в него. Телевизиите печелят от продаването на рекламодателите закупените от тях права.

Не става дума за десетки или за стотици милиони долари, а за милиарди! Милиарди! Участието или неучастието на звезда в турнир в този спорт се измерва с потенциални печалби или потенциални загуби за огромни суми.

.

Сега първият рунд от битката парите срещу политиката, парите срещу правилата беше спечелен от парите.

Предстои може би втори. Вероятно Министерството на вътрешните работи на Австралия ще се намеси със свое ново решение. То, понеже предметът на спора е виза от щата Виктория, но временните ограничения за влизане в Австралия са дело на федералното правителство.

.

Изчетох внимателно 35 страници аргументи на екипа на Джокович.

Убедителни са!

Неубедителното са някои „детайли”, които естествено не фигурират в тази папка.

Например този видеоклип, в който заразеният от Ковишд Джокович играе за радост на минувачите тенис на улицата в Белград.

https://www.youtube.com/watch?v=ZYvhGGau8uM

Или този негов туит от 17 декември /ден след заразяването му/, в който споделя радостта си от родната си награда като най-добър тенисист.

https://twitter.com/DjokerNole/status/1471843717271150592…

Или...

Примерите са десетки.

.

Основният аргумент на адвокатите на Джокович беше, че той е преболедувал Ковид, започвайки от 16 декември. Няма да се спирам на предишните две обяснения, които се разминаха с това.

Сегашното беше потвърдено с официален документ от Сърбия. Аз лично го смятат за изфабрикуван със задна дата.

Няма сила, която да ме убеди, особено при проявеното застъпничество лично от сръбския президент, че в една далече по-корумпирана и от България страна като Сърбия не е практика да се създават със задна дата каквито и да е „необходими документи”.

.

Но както винаги съм твърдял, правото е формална материя. То въобще не гарантира справедливост, но осигурява равни права в състезанието да се стигне до нея.

Нерешимият проблем на австрийският съдия Антъни Кели беше, че няма начин и способ да се осигурят такива състезателни права между истината и лъжата в Сърбия.

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.