ПО-МАЛКО

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/po-malko/5946 SvobodnoSlovo.eu
ПО-МАЛКО

Само веднъж ми е минавало през ум да емигрирам. Беше в мътилката на 90те, когато тук всичко изглеждаше непреодолимо мрачно и приключило. Хлапашки фантазирах как стигам до Австралия и нося кожена каубойска шапка, докато ловя крокодили като оня пич Дънди. Не стигнах, понеже изобщо не тръгнах.

Вчера Джокович също не стигна до Австралия, ама това едва ли ще му накриви шапката (която сигурно дори не е като на оня пич Дънди). А докато ние с вас обсъждаме редно ли е сърбинът да е балканец дори когато се казва Джокович, излизат данните от преброяването на пилците по нашата територия. За последните десет години населението на България е намаляло с 800 000 души. Ще ви помогна да си представите колко хора са това.

Това са ШЕЙСЕТ И СЕДЕМ препълнени зали Арена Армеец. Или ДВЕСТАТРИЙСЕТ И ПЕТ зали 1 на НДК. Или ТРИ ХИЛЯДИ ТРИСТАТРИДЕСЕТ И ТРИ парламентарни зали.

Неслучайно ви давам това сравнение. Нация, която опразва територията си толкова бързо, явно бяга – към този или онзи свят.

Не пускайте сълза. Това не е тъжно. Страшно е.

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.