По време на 12-годишното управление на ГЕРБопитеците се появиха няколко сюжетни афери за фалшиви дипломи

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/po-vreme-na-12-godishnoto-upravlenie-na-gerbopitecite-se-poyaviha-nyakolko-syuzhetni-aferi-za-falshivi-diplomi/8450 SvobodnoSlovo.eu
По време на 12-годишното управление на ГЕРБопитеците се появиха няколко сюжетни афери за фалшиви дипломи

По време на 12-годишното управление на ГЕРБопитеците се появиха няколко сюжетни афери за фалшиви дипломи, следдипломни юридически квалификации, невъзможни според законите и регламентите и други обосновани подозрения за измами.

Сега, когато на прага на властта стоят продължителите на ГЕРБопитекската власт, наблюдаваме качествено изменение на фактите и обстоятелствата. Вече не се говори чак толкова за фалшиви дипломи, но се говори за плагиатстване в научни трудове и дисертации.

Един вид, набедените за преписвачи не са без дипломи, но са продължили академичната си кариера чрез кражба (обир) на чужда интелектуална собственост, а това изисква грамотност, образование, просвета, познания и обща култура - невежият не може да краде чужд интелектуален продукт, ако не е в някаква степен навътре в една или друга сфера на човешкото познание.

С други думи, количествените натрупвания на кражбите, измамите и обирджийството по времето на ГЕРБ са придобили нови, по-високи качества в спецификата на това престъпление.

Както казват класиците, битието определя съзнанието. Но не е известно какво биха казали класиците, ако съзнанието е обладано от престъпни намерения в името на едно охолно и безнаказано битие, потънало в разкош, благодарение на алчността и други престъпни наклонности, увлечения и криминализирани обстоятелства, отбелязани като състави в Наказателния кодекс.

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.