ПОЛИТИЦИТЕ ТРЯБВА ДА ПОМНЯТ, ЧЕ СА ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/politicite-tryabva-da-pomnyat-che-sa-liceto-na-balgariya/7706 SvobodnoSlovo.eu
ПОЛИТИЦИТЕ ТРЯБВА ДА ПОМНЯТ, ЧЕ СА ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Много пъти ние, българите, сме изпитвали срам от политиците ни. Особено когато ни представляват по света. Козируващият на европейските лидери Борисов, говорещите глупости и кухи фрази определени евродепутати, нелепите изказвания на Плевналиев, а тези дни и скандалът с Международния валутен фонд и Кристалина Георгиева унижават не само тях самите, но и нас, като българи, които сме ги избрали или сме мълчали, когато са ги избирали.

Всеки политик представлява България и българския народ. Няма значение как е избран, какво образование има, коя политическа партия представлява. Проблемът е, че за света той е българин и представлява Родината ни. Всяко едно неуместно изказване, всеки жест, всяка грешка се отразява върху авторитета на България. Всеки скандал - също.

Затова е много важно да избираме с разума си. Хора, от които няма да се срамуваме поради липса на образование, интелект, възпитание, класа или морал. Да напомня, че световните политици харесват подчинението от по-малките държави, но никога не го уважават. Всяка една държава трябва да отстоява суверенитета си и да има авторитет сред останалите. А това става само с политици, които служат само на националните й интереси, а не на тези на чужди държави.

Образованието в чужди университети не е толкова важно като първите седем години, в които майката учи детето си да бъде българче и да се гордее с Родината си. Скъпият костюм няма значение, ако съдържанието е кухо. Познанствата със световни лидери няма значение, ако те знаят, че си продал Родината си за лични интереси.

Моралът и любовта към Родината са най-важни. За тях няма декларации и договори. Те са част от същността на човека. И този, който е излъгал веднъж хората, които му вярват, ще излъже отново. Защото почтените хора не нарушават законите и не лъжат. Не предават доверието, което им е гласувано, за да влязат във властта. Те се занимават с политика, за да изпълняват обществени задачи, поставени им от народа, а не за лично облагодетелстване и кариера.

Властта никога не трябва да бъде самоцел, а само средство за по-добро бъдеще на България!

Време е България да бъде управлявана от българи. За които българските национални интереси са над всичко останало!

Да живее България!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.