ПОТУПВАНЕ ПО ГЛАВАТА ЗА ПУДЕЛИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/potupvane-po-glavata-za-pudelite/5633 SvobodnoSlovo.eu
ПОТУПВАНЕ ПО ГЛАВАТА ЗА ПУДЕЛИТЕ

Може да бъде изображение с на открито

Пуделите на Козяк, без някой да им е искал мнението, плеснаха чела в земята и се заклеха във вечна вярност към Вашингтон и Алианса. Специално в България де що евроатлантик имаше от управляващото мнозинство, се изреди да показва колко е верен и как ще скача според това, което му наредят. Направо на нож ще превземат Кремъл, или поне ще пишат възмУтени статуси във фейсбук за "руската инвазия".

Внимателно четох информацията по темата и нямам спомен САЩ и Русия да са ни питали какво искаме. Впрочем Вашингтон изобщо не ни пита и дали искаме американски войници в България, а направо ни ги натресе. Сега, ако смятате, че някой иска нашето мнение какво искаме, значи е пълен политически наивник.

Точно затова е интересна реакцията на Кирил Петков и прочие соросоидна измет в България. Те били възмутени, че Русия искала НАТО да се събере в границите от 1997 година. Всъщност НАТО е създадено за противодействие на Варшавския договор, който отдавна го няма. Но НАТО не само не се саморазпусна, а продължи да навлиза в нови територии и да си го кажем направо, да обслужва интересите на САЩ като допълнителна военна сила.

България не се страхува от Русия. Българите в голямата си част са русофили. Поради какви причини ни плашат, че ей сега руснаците ще ни нападнат и ще накарат все либерали и евроатлантици да висят от колесниците на евакуиращите се американски самолети, не ми стана ясно. А напъните да се репчим на Путин, като показваме чертежите на Кефките, ще определя като особено злощастен и неуместен политически хумор.

Интересно е, че БСП на конгреса си призова да се спазва коалиционното споразумение, да не се говори срещу Русия и т.н., което поражда в мен въпроса защо мълчаха като комунисти на разпит точно в пленарна зала, когато техният коалиционен партньор се тръшкаше във верноподанически поклони към Алианса и САЩ? Или по-добре тия техни русофилски настроения да си останат за вътрешна партийна употреба, че да не вземат нещо да ядосат тези, от които зависи баницата!

Понякога разумното политическо решение е първо да анализираш /ех, тази любима дума на Кирил Петков/, срещу какво се изправяш. Той явно не го осъзнава. Не осъзнава, как американците изоставят като мръсни котета съюзниците си по света. Пък може и да се е договорил за място в самолета, знае ли човек?

За мен правилното решение е да прекратим споразумението за американските бази в България и да си ги изпратим по живо, по здраво, на техния континент. Да питаме какво се случва с Кефките и дали поне са построили завода, който ще ни построи самолетите, или направо ще дават на Икеа да ги сглобява. Да потърсим военна техника на достъпна цена, пък ако ще Вашингтон да прати сто ноти от възмущение. Да възстановим българската армия и да не допускаме тя да зависи от решенията на външни сили.

И най-вече - да си налягаме парцалите, когато големите се карат! Неутралитет и пак неутралитет! Това е решението!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.