ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ПОРОДЕНО ОТ СТРАХ ОТ ГЛОБИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/prestaplenie-porodeno-ot-strah-ot-globi/9284 SvobodnoSlovo.eu
ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ПОРОДЕНО ОТ СТРАХ ОТ ГЛОБИ

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Потресаващ случай на незаконно задържане от страна на служители на магазин заради....липса на маски. От шубе да не ги глобят, продавачите, явно напълно незапознати със закона и неспособни на елементарен размисъл и логика, направо арестуват в магазина семейство. Което пък представлява престъпление по Наказателния кодекс: Правото на лична свобода и неприкосновеност на гражданите е прокламирано в чл.30 от Конституцията на Република България, която предвижда ограничаването му само със закон и от компетентните за това държавни органи. Лишаването на пострадалия от правото му да се придвижва свободно в пространството, без да е налице законно основание за това, сочи на осъществено от продавачите от обективна страна престъпление по чл.142а от НК.

Тоест, заради абсурдният страх от парични санкции и глоби, тези нещастници са извършили престъпление, като са задържали някого против волята му и по този начин са ограничили незаконно свободата му.

И това потвърждава убеждението ми, че част от българският бизнес се състои от дебили. Масови са случаите, когато и без това издишащите магазини гонят и малкото си клиенти с изискванията задължително да имат мръсен парцал на лицето си. Аз така например се отказах да пазарувам в "Лекси" - Пловдив, защото една дебилка на касата каза, че няма да ме обслужат, ако не си вдигна маската над носа. Ами няма бе! Няма! Оставих й цялата лента с продукти, които исках да купя и повече в този магазин няма и да стъпя. Тоест, само от мен губят към 12 бона на година! Като могат да си го позволят, да изискват парцалите!

Абсурдността минава всякакви граници. И на мястото на това семейство ще попилея тези продавачи от дела! За да се научат да спазват законите!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.