Радостин Василев поръчал на ГДБОП и Национална полиция журналистите от BIG5 заради материали срещу него

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/radostin-vasilev-porachal-na-gdbop-i-nacionalna-policiya-zhurnalistite-ot-big5-zaradi-materiali-sreshtu-nego/26519 SvobodnoSlovo.eu
Радостин Василев поръчал на ГДБОП и Национална полиция журналистите от BIG5 заради материали срещу него

Смехотворно е Василев да пише на Бойко Рашков, че се страхува журналистите от BIG5 да не му посегнат… сексуално!? Не само на него, но и на жена му, и на детето му

Бившият спортен министър от „Има такъв народ“, понастоящем депутат от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев, известен като Руди Гела, се е оплаквал на Бойко Рашков от публикации в медията, разкри сайтът ПИК.

На 7 юни, по-малко от 6 месеца, след като е станал министър на младежта и спорта, той е написал дълго писмо до Бойко Рашков, в което се оплаква: “спрямо мен се извършва системно престъпно поведение, чрез писмени нападки и/или излагане на неистинска информация”. Василев представя себе си като душа ненагледна, а пък BIG5 го нападали неоснователно, видите ли, пише той в жалната си жалба, адресирана лично до министъра на вътрешните работи. (Ако това не е злоупотреба със служебно положение и власт, здраве му кажи!)

Още по-смехотворното е, че Василев пише, че се страхува журналистите от BIG5 да не му посегнат… сексуално!? Не само на него, но и на жена му, и на детето му. И тези разсъждения са на фона, че екипът ни е съставен предимно от жени, в чиято възрастова категория Радостин Василев определено не попада, а към децата може да изпитваме само майчински чувства. Но признаваме правото на г-н Василев да има сексуални фантазии, па макар и странни.

Бихме информирали обаче г-н Василев, че BIG5 още от лятото разполага с информация, че се опитва да се саморазправя с медии и в частност с нас. BIG5 разполага и със скрийншот на чат, в който той обяснява как сме дадени на ГДБОП, като логично възниква въпросът какво общо би могло да има ГДБОП с нас, че да ни разследва? Да не би да сме организирана престъпна група само заради това, че пишем, че е далавераджия?

Или пък заради това, че това е безпрецедентна наглост бивш министър да поръчва медии и журналисти само защото ползва държавата като бащиния, което пише днес и сайтът ПИК? Или пък за това, че сме коментирали публичните му снимки от социалните мрежи, на които видимо не прилича на министър или депутат?

 

Очевидно болното его и комплексарщина на Радостин Василев – Руди Гела, се компенсират с поръчването на журналисти? И от кога ГДБОП се занимава с дела от частен характер? Защото жалбата му е именно такава. Или влизайки в управлението, е решил, че може да налага цензура и да забранява свободата на словото?

И между другото, в BIG5 разполагаме с достоверна информация, че „поръчката“ срещу нас е възложена в Националната следствена служба. Случайност? Едва ли, предвид факта, че именно Бойко Рашков бе преди време началник на тази служба и най-вероятно все още държи някоя и друга капия там.

Нека напомним на настоящия депутат от „Продължаваме промяната“, че именно бившата му и настояща партии закриха Специализирания съд и прокуратура. Нали „Промяната“ обещаваше промени, а всъщност нищо не се е променило и даже става още по-зле. Тези, които крещяха, че Специализираната прокуратура трябва да бъде закрита, защото работи за поръчки, всъщност са многократно по-големи поръчители и от най-тежките времена на специализираната прокуратура. И в случая Радостин Василев го доказва. И тук да добавим още, че дори в най-мрачните времена на тази прокуратура, повярвайте ни – ние знаем много добре за какво говорим, такава безскрупулна злоупотреба с власт не е имало. И е неизбежно отново да повторим, че „Продължаваме промяната“ всъщност се оказа най-голямата лъжа на Прехода.

Как въобще е възможно министър или някой друг да се обади на „главата“ на МВР и да поиска саморазправа срещу дадено лице, фирма или институция?! Наскоро в медиите излезе информация, че Ивайла Бакалова била посетила лично бившия министър на МВР  Бойко Рашков, като му дала „данни“ и поискала институционна разправа с няколко конкретни лица. А, бе, уважаема Бакалова, това да не ти е Glovo?! Утре може би ще поискаш главите им на масата у вас?

И повярвайте – тук не става дума за единични случаи, а за болен и крайно деформиран манталитет. Като е ужасно обидно тези, на които ние като общество възлагахме надежди, да се окажат двойно по-голямо дъно от предходните.

Ето и цитираните публикации от сигнала на Радостин Василев до Бойко Рашков:

1. “01.04.2022 r. , www.big5.bg., информация със заглавие: „СКАНДАЛ! Идва ли краят на спорта в България и „Руди Гела“ ли е неговият убиец?“, като по-надолу се дава разяснение, че се саморазправям със спортните федерации и се твърди, че представители на спортните федерации са били изложили това тяхно мнение пред журналист от горепосочената медия.”

2. “04.04.2022 г. , www.big5.bg, е публикувана нова статия, в която се твърди следното „Руди Гела докара спорта до катастрофа: За първи път пито една федерация не е получила финансиране за 2022 г. Води война с федерациите със заплахи като мутра.”

3. 07.04.2022 г. , в wow-media.bg e публикувана статия със следното заглавие: „На Руди Гела му предстои диспареуния“, която е препечатана в интернет на страницата www.big5.bg. Цялата статия ме осмива, като се използват обидни и квалифициращи изрази като: „палячо, с ярко изразено фолклорно начало“, „…тунингован компаньон на час.“,“кифла“, „циркаджия… “. „…некомпетентен…“, сравнение с „надуваема секс кукла“ и заплаха за сексуалната ми неприкосновеност.”

4. “10.04.2022 г. www.big5.bg излезе със заглавие „Вече 3 месеца България реално няма спортен министър“. В така посочената статия се правят съждения и се дават „гледни точки“ на „спортни деятели“, които твърдят, че не изпълнявам служебните си задължения.”

5. “14.04.2022 г., www.wow-media.bg e публикувана статия със заглавие „Руди Гела се оказа евтин класик! „Спортният министър ” с комплекси на мутра „мечтае за джипове и шаврантии!”“СМЯХ! Руди Гела бесен, че медиите разкрили униженията му с новата любовница“.

6. “11.05.2022 г. , www.narod.bg, статия със заглавие: „Спортният министър Радостин Василев ще бъде сменен! 1,9 млн. изчезнаха с имотна схема“, като в статията е посочено и се твърди, че „От Борисовата градина и отсрещната каменна сграда на Спортното министерство не просто мирише, а направо смърди. Дълг от 5 милиона лева на футболния клуб, ползващ базите, се стопи някак си с близо 1,9 милиона лева. Никой обаче не дава обяснения на медиите. А уж щеше да има нулева търпимост към схемите и корупцията „, както и че: „Не е трудно да се досети човек, че анексът, таен като бункер на Путин, е приспаднал доста пари на клуба, ръководен от Гриша Ганчев.”

7. 18.05.2022 г., https://www.neudobnitebg.com/ е публикувана статия със заглавие: „Руди Гела съсипа българския автомобилизъм“, като в статията са изнесени данни за издадена нарочна заповед, с която Министерство на спорта отнема безсрочен лиценз №1, издаден на АФБ. В продължението на статията се изнасят данни и твърдения, че съм извършил престъпление по служба…”

Руди Гела, който заяви пред БТВ, че ако стане вътрешен министър, ще се превърне в най-лошият кошмар за някои хора, се жалва: “След като бях осведомен за статията и прочитайки нейното съдържание, започнах да изпитвам силен страх и уплах за живота, здравето ми и за това да не бъде посегнато, както физически, така и сексуално на мен или на моята съпруга и детето ми…”

Както е обичайно за него, Руди Гела не казва истината. По повод една от многобройните публикации от средата на април, в които се твърди, че на 29 март е нахлул в ресторант “101”, за да търси новата си любовница, 38-годишната психотерапевтка Ралица Младенова, която е била на маса с друг мъж и панически се е скрила в тоалетната, той пише в доноса до Рашков на 7 юни: “изключително позорящо ме и обезпокояващо семейството ми, е твърдението че съм в любовна, извънбрачна връзка, което определено не отговаря на истината. Същото не е вярно и за пореден път показва низостта, до която са готови да паднат определени медии…”

Само че, според бившата му съпруга Нина Петкова, двамата с Радостин Василев са разделени от пролетта на 2021 г., а от март 2022 г. имат официален развод. През декември 2021 г. Ралица Младенова се хвали пред приятелката си Бояна Шарлопова, че е в любовни отношения с министъра на спорта. На 8 юни 2022 г., във Фейсбук, по повод принудителните оставки на министрите от ИТН, поискани от Слави Трифонов, Ралица Младенова пише: “Loving you, supporting you, believing in you always”. На 16 юни Ралица Младенова завежда свои дружки на шоуто на Никос Вертис в Арена “Армеец”, където ги запознава с Руди Гела, който им е осигурил от министерските покани във ВИП сектора. За Радостин Василев е удобно да набеждава, пред роднини и близки, именно Нина Петкова за краха на 12-годишния им брак.

Самозваният борец срещу мафията изисиква: “Считам, че такова поведени и извъртени действия не само не следва да останат незабелязани, а следва да бъде търсена цялата отговорност на лицата замесени в тези процеси и да бъде използвана цялата строгост на закона… Нещо повече, част от тези действия на лицата следва да бъдат квалифицирани, като заплаха за живота и здравето ми, досежно моята сексуална неприкосновеност.”

Сигналът на Радостин Василев до Бойко Рашков е разпределен на Главна дирекция “Национална полиция”.

Никола Коцев, издател на wow.media, е привикан за обяснения, но когато се явява, получава отговор от полицаите, че всичко е прекратено. Това съвпада с края на кабинета “Петков”. Инак, не е ясно какво би му се случило.

На 26 юли 2022 г., за първи път в най-новата история на България, журналист е арестуван за коментар във Фейсбук! Цветан Фиков пише следния пост: “Радостин Василев, единствено ще ти кажа! Не пипай Стадион “Септември ”, че ще ти оскубя косъм по косъм гелосаната тиква! ” (поводът: изгонването на тенис-клуб за деца). Месец преди ареста, Радостин Василев е изпратил застрашителен смс до брата на журналиста – Валери Фиков, с когото са съученици от гимназията в Плевен: ”Брат ти нещо не ми е почитател. Той ще сбърка доста тежко ”.

Да, тежко е. До ден днешен разпитват Цветан Фиков, съпругата му, сина му и брат му, журналистът плаща адвокатски хонорари и не е отменена паричната гаранция от 1000 лева.

На 3 и 4 септември, във Фейсбук, Радостин Василев изстреля брутални обиди и клевети срещу топ-журналистката Соня Колтуклиева, заради нейни критични публикации за дейността му като министър, даже се закани да я “занули” – стана тъкмо обратното, благодарение на своите журналистически разследвания и безпощадно директни въпроси към политиците, тя е по-популярна и харесвана отвсякога.

Руди Гела стана известен като единственият български политик, който е записвал незаконно разговори и ги използва за заплахи и шантаж, припомня ПИК. Самият той се похвали, че има записи на разговори с Татяна Дончева, Соня Колтуклиева, Илиана Раева и строителите на зала “Арена Бургас”. Бащата на Кирил Петков, Петко Петков, се страхува, че синът му е записван в апартамента на Руди Гела, където се провеждаха тайните преговори за отцепване на депутати от “Има такъв народ”, за да подкрепят правителството.

Записите са незаконни, защото са направени без съгласието на записваните, а заканите да ги публикува приличат на рекет.  Соня Колтуклиева публично сезира главния прокурор Иван Гешев за тези действия на депутата от “Продължаваме промяната” Радостин Василев.

https://www.big5.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.