РАЗОЧАРОВАНИЕТО Е НАЙ-ЛОШОТО

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/razocharovanieto-e-nay-loshoto/7626 SvobodnoSlovo.eu
РАЗОЧАРОВАНИЕТО Е НАЙ-ЛОШОТО

Днес ще отговоря на тези, които ме питат защо вече не подкрепям Президента Румен Радев. Колебаех се дали да покажа разочарованието си и това, че аз и други негови поддръжници в един момент се почувствахме като глупаци. Но вчера излезе едно съобщение, което ме мотивира за днешното ми изявление: "На учредителното събрание на Инициативния комитет за издигането на Румен Радев и Илиана Йотова, ще се допускат само ваксинирани, такива, преболедували Ковид и такива, на които се направи тест за Ковид на място.".

Тоест - само такива, които са се примирили с мерките и са ваксинирани или са съгласни да ги тества всеки, на когото му скимне, могат да имат "честта"! Нямам думи да изразя разочарованието си. И това е човекът, който наложи вето на Закона за извънредото положение и убеждаваше хората, че те мерките са прекомерни и който преди време казваше, че ваксинирането трябва да бъде само доброволно! Какво се промени!!? Освен властта, разбира се! Нямаше и как да не отбележа, че служебните правителства, назначени лично от Президента Радев, продължиха политиката на Борисов по отношение на мерките и ваксините, като за ваксините станаха още по-агресивни. Да не забравяме, че така недолюбваният Министър Кацаров е избран и назначен именно от Президента!

Обръщането на позициите беше не само по отношение на ваксините и мерките. Постоянните совалки до американското посолство накараха много русофили в България /които впрочем са доста повече, отколкото им се иска на някои/, да се замислят чии интереси защитава всъщност. Как да коментираме и случаят в Чешнегирово, когато един български генерал, пилот и Президент, позорно мълча за това как чужда армия напада български производствен цех? Как да обясня мълчанието за смъртта на двама достойни български офицери, странно как пак свързани с учения на американците? Как да обясня това, че няма и дума защо се допуска на българска земя военни бази на САЩ? Как да обясня инициативата "Три морета"?

Как да обясня това, когато даде надежда на целия български народ миналата година, като излезе с вдигнат юмрук пред протестиращите, защо не пресече улицата? Защо не поведе хората? Защо тихомълком подкрепяше и се договаряше с политиците, които се изкатериха по гърба на протестиращите в името на политическата си кариера? ЗАЩО?!?

Важно е човек да не следва сляпо никого. Аз винаги гледам критично дори на тези, които харесвам. На себе си - също. Защото всеки прави грешки. И е важно в един момент да разбереш дали е грешка, или е политика и постоянно поведение. Аз вече на този въпрос си отговорих! Затова и си оттеглих подкрепата.

Важно е човек да отстоява собствената си позиция. И да е последователен. И НИКОГА, АМА НИКОГА ДА НЕ ЖЕРТВА БЪЛГАРИЯ В ИМЕТО НА ВЛАСТТА!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.