Седем години бяха необходими, за да се намери смел депутат, който да внесе законопроект, за обезсилване влиянието на банковото лоби и ЧСИ-тата

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sedem-godini-byaha-neobhodimi-za-da-se-nameri-smel-deputat-koyto-da-vnese-zakonoproekt-za-obezsilvane-vliyanieto-na-bankovoto-lobi-i-chsi-tata/5991 SvobodnoSlovo.eu
Седем години бяха необходими, за да се намери смел депутат, който да внесе законопроект, за обезсилване влиянието на банковото лоби и ЧСИ-тата

Седем години бяха необходими, за да се намери смел депутат, който да внесе законопроект, за обезсилване влиянието на банковото лоби и ЧСИ-тата чрез мракобесният член 417 от ГПК. На 21 януари 2015 година когато бях избран за народен представител внесох законопроект и дори успях да го прокарам през първо гласуване с абсолютно мнозинство. След което започнаха заплахи срещу мен за оттегляне на законопроекта и в крайна сметка бях предаден от моите политически съратници и при второто гласуване не достигнаха само 13 гласа.

В тази си битка бях подкрепен от много граждански организации и общественици начело с проф. Кръстьо Петков (вечна му памет).

Седем години по-късно подобен законопроект е внесла и народния представител адвокат Елена Гунчева. Моите адмирации! Надявам се този път да намери достатъчно подкрепа и да успее да възтържествува справедливостта в полза на обикновените хора.

Този законопроект е и отличен тест за народното представителство в 47 Народно събрание, което ще трябва да докаже чии интереси обслужва - тези на народа или тези на мафията? Искат ли наистина промяна или са поредните слуги на подмяната?

Димитър Байрактаров

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.