След като станах медийно известен като грубиян и простак, ми се струва редно да напиша няколко реда и аз

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sled-kato-stanah-mediyno-izvesten-kato-grubiyan-i-prostak-mi-se-struva-redno-da-napisha-nyakolko-reda-i-az/6004 SvobodnoSlovo.eu
След като станах медийно известен като грубиян и простак, ми се струва редно да напиша няколко реда и аз

След като станах медийно известен като грубиян и простак, ми се струва редно да напиша няколко реда и аз, не за да се извинявам, защото не мисля, че съм обидил някого, а за да кажа какво мисля по този изкуствено предизвикан скандал, подет първо от няколко жълти сайта и преекспониран в писмо на Асоциацията на прокурорите до Висшия адвокатски съвет, в което за съжаление се преразказва написаното в тези медии.

Работя в сферата на наказателното право вече близо 30 години, за кратко като съдия и вече повече от четвърт век като адвокат, много моля, ако има поне един прокурор, следовател, разследващ полицай, съдия, служител на пенитенциарно учреждение, с който съм се държал "Грозно и вулгарно", да ми се обади, ще му се извиня лично.

А иначе от цялата дандания за кой ли път разбрах, че ако пребият някой адвокат на улицата, затова, че е сторил или не нещо, свързано с работата му - той няма качеството на адвокат според прокуратурата, но ако напише в празничните дни някакъв, според едни просташки и нелеп коментар под чужд пост, според други забавен, заедно с над още 300 други души, чиито са доста по-пиперливи и остри, изведнъж става не само адвокат, но и такъв, който обижда цялата прокуратура. Аз проблем с редовите прокурори нямам, уважавам ги, имал съм и здрави приятелства с някои от тях.

Проблемът ми е с ръководството на прокуратурата и то най-висшето. Писал съм много остри постове тук, както съм и участвал в различни събития в тази насока - глас в пустиня. Изведнъж обаче моят глас се извиси и бе чут от един коментар, в който думите не са мои, а на автора на поста, моя е единствено асоциацията, която направих от тях. Може би не е правилна, но вече и ако за асоциации почнем да се дебнем накъде сме тръгнали.

Здрава и щастлива Нова година желая на всички и на тези, които ме подкрепиха и на тези, които ме укориха.

Стефан Левашки

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.