Срам: Фандъкова се гаври с възстановена от Съда - пак я уволнява !

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sram-fandakova-se-gavri-s-vazstanovena-ot-sada-pak-ya-uvolnyava/5967 SvobodnoSlovo.eu
Срам: Фандъкова се гаври с възстановена от Съда - пак я уволнява !

Столичния Кмет Йорданка Фандъкова буквално се изгаври с директорката на Детска градина № 151 ”Леда Милева” - гр.София, кв.Оборище Мирела Гошкарян, която преди Коледа на 23 декември 2021 г. бе възстановена на работа с решение на Софийския градски съд. С нова заповед обаче градоначалникът я уволнява повторно, считано от 05 януари 2022 г., за да назначи отново на нейно място Вяра Богатева,

която парадира с близките си отношения със Секретаря на Столична Община Венера Милова и зам.-кметът Мирослав Боршош, което е видно от профилът ѝ във фейсбук.

Основанието за уволнението е абсурдно, а именно възстановяване на работа на незаконно уволнен служител - сиреч Фандъкова сама е отменила заповедта си, с която на 23.12.2021 г. прекратява трудовия договор на Богатева, поради завръщането на Гошкарян и така на осн.чл.328 ал.1 т.8 от Кодекса на труда уволнява пак Гошкарян и връща Богатева.

Свързахме се с адвоката на Мирела Гошкарян Кристиан Гьошев, който коментира случилото се така:

"Няма спор, че това уволнение е незаконно и подигравка с правовия ред в държавата. Чудя се само кой ли малоумник е измислил тази тъпотия, с която ще задържи известно време любимката на 5 родителя Вяра Богатева. Това е реципрочен "удар" на Столична Община срещу отказа на Гошкарян да напусне поста под натиск на 5-ма родителя и 3-ма учителя, назначени от Богатева. Само ще кажа, че кармата не забравя адреси и всеки един замесен в тази гавра с жена - майка на малко дете, ще си понесе заслуженото от Господ !"

На въпрос какво ще бъде предприето, адв.Гьошев отговори: "На първо време е редно да направим искане до Кмета да поправи тази несправедливост. Ако не го стори - Съдът ще го направи. Явно той е органът, който ще въздаде справедливостта, като това вероятно е и целта на всички замесени - протакане на едно евентуално дело с цел възможно най-много време Гошкарян да не е директор. Вашата медия знае, че имах подобен случай на повторно уволнен служител, след възстановяване от съда - г-жа Павлина Иванова - директор на училището в село Николаевка, Община Суворово. Съдът повторно я върна и тя вече си работи, но пред угрозата местната власт да настоява за закриване на училището."

Попитан дали доверителката му ще търси обезщетение ако пак бъде върната на работа от Съда, юристът каза: "Обезщетение ще бъде потърсено лично от Кметът Фандъкова - издател на уволнителната заповед, тъй като се касае за злоупотреба с права и то ще е в размер на всички заплати за периода, в който се води евентуално дело и клиентката ми е без работа, а не само в размер на 6 заплати, както е сега. Надявам се тогава 5-те родителя, подкрепящи Вяра Богатева да извадят тези пари от джоба си и да ги платят, за да покажат благодарност към Йорданка Фандъкова за това уволнение и любов към любимата им временна директорка Богатева."

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.