Този номер - да се иска оставка на главен прокурор на мафията и олигархията с молби и декларации - няма как да мине

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/tozi-nomer-da-se-iska-ostavka-na-glaven-prokuror-na-mafiyata-i-oligarhiyata-s-molbi-i-deklaracii-nyama-kak-da-mine/5795 SvobodnoSlovo.eu
Този номер - да се иска оставка на главен прокурор на мафията и олигархията с молби и декларации - няма как да мине

Този номер - да се иска оставка на главен прокурор на мафията и олигархията с молби и декларации - няма как да мине.

От 2019 година има протести за оставката на Гешев. Започнаха дори преди да е избран като единствен и изключителен кандидат за поста от ВСС и продължиха през 2020 г. Нещо да последва от това?!

Този проблем за българскотто общество, правосъдие и върховенство на закона може да бъде решен единствено законодателно. А защо не се случва ли?!

Ами... нека преди да помислим по този въпрос, да си отговорим на друг, а именно: какви зависимости има в новия парламент и кои депутати стоят на трупчета, или ги държат с компромати?

И още нещо! Това, че премиер е Кирил Петков, а министър на вътрешните работи Бойко Рашков, не означава, че в ДАНС, МВР, ДАТО и ДАР не продължават да се подвизават по трудови и служебни правоотношения лица, които изпълняваха поръчки и служиха като персонал от частни служби на предишната власт. В голяма степен с това се обяснява защо към днешната дата има подадена оставка ден преди да бъде отнет достъп до класифицирана информация и защо чужди служби и към момента прескачат информационно нашите, например когато става въпрос за заплаха за живота и здравето на журналисти и/или официални лица, или при международни акции за наркотрафик за/през България.

Думичката е "пробити" (от мафията).

Необходима е не само чистка и пререформация по направление служби към изпълнителната власт (която започна от Бойко Рашков и трябва да продължи), но и активна нормотворческа дейност в посока ЗСВ и ЗВСС, която вече изключително много се бави във времето.

Стоян Тончев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.