Турция заряза западаща Европа и поиска да се присъедини към БРИКС

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/turciya-zaryaza-zapadashta-evropa-i-poiska-da-se-prisaedini-kam-briks/135160 SvobodnoSlovo.eu
Турция заряза западаща Европа и поиска да се присъедини към БРИКС

Турция заряза западаща Европа и поиска да се присъедини към БРИКС.

Турция иска да се присъедини към БРИКС, този въпрос ще бъде обсъден на среща на министрите на съюза в Нижни Новгород,заяви турският външен министър Хакан Фидан, който е на посещение в Китай.

„Разбира се, бихме искали да станем член на БРИКС, нека видим какво можем да постигнем тази година“, каза министърът, цитиран от South China Morning Post.

Фидан отбеляза, че един от най-важните стълбове на външната политика на Турция е формирането на силни икономически връзки.

Според него поради „политика на идентичността“ някои големи страни от ЕС не са позволили на Турция да стане пълноправен член на блока, въпреки че отдавна се опитва да се присъедини към него.

„Затова трябва да търсим алтернатива“, каза министърът.

„Виждаме потенциал в БРИКС“, добави той.

Ръководителят на външнополитическото ведомство също подчерта, че очаква да присъства на среща на министрите от БРИКС в Русия, за да обсъдят възможността Турция-член на НАТО,да се присъедини към БРИКС.

Само преди няколко месеца Макрон направи подобен опит за Франция и бе преценен и отхвърлен.

Как ще реагира Москва към Ердоган предстои да видим,но аз допускам да бъде по-различно отколкото към Макрон.

Дали ще се наложи Турция да напусне НАТО,не знам,но е много вероятно.

Йордан Халачев

3 Коментара

Оле,

3 months before

Ми ко ша правим сега ,Делянчо? Ква ще е ориентацията сега, ха ха ха

Коментирай

Сега ще има

3 months before

много,,разчекнати,, ..,,Румбата,, вчера го публикуваха в РИА новости, че говори против ,,управляващите,, ( те ,милите, не отчитат , че той се защитава, че го обвиняват , че той подписа за участието на България като ,,първа линия на НАТО( той лично го подписа във Варшава- ,,букурещката девятка,,, и да подчертаем, че Орбан не отиде и не подписа) ) Та, Радев в оправданието си изглежда дори борбен и пронатовски( ха ха ха) , въпреки, че директно каза- щото те са страхливци и сами не могат да го направят) ... Пак не сте схванали, нали? Сега - Турция май схвана накъде вървят нещата.., ами кво ще прави ония , ,,намагнетизирания,, сега с избирателите на ДПС?.. Голямо разчекване ще има за тия ,,атлантически служители,, .. (т.е , за ,,продажниците,,)

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.