Уж е математик , а внушава че най-голямата смъртност е по време на служебния кабинет при положение, че това просто не е вярно

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/uzh-e-matematik-a-vnushava-che-nay-golyamata-smartnost-e-po-vreme-na-sluzhebniya-kabinet-pri-polozhenie-che-tova-prosto-ne-e-vyarno/6619 SvobodnoSlovo.eu
Уж е математик , а внушава че най-голямата смъртност е по време на служебния кабинет при положение, че това просто не е вярно

Обикновено подминавам казаното от Мони Паси, защото той преднамерено говори ярко, контрастно, провокативно и с това привлича внимание. С времето си е извоювал привилегията на достъп до централните медии, когато поиска, и това го използва за да проповядва текущи каузи, някои от които част от лобистка дейност.

Но толкова груба и преднамарена манипулация, с която атакува министър Кацаров, трудно мога да пропусна. Явно има цел да дискредитира министъра, в момент когато кризата у нас избледня на фона на локдауна в Европа, за да го лиши от шанс да продължи в нов кабинет. Аргументите му са изсмукани от пръстите, и дори за човек с достатъчно широко граници на толерантност, стресират със своята крайност.

Уж е математик , а внушава че най-голямата смъртност е по време на служебния кабинет при положение, че това просто не е вярно. Сметнете - от началото на пандемията имаме условно 20 месеца, а общия брой починали от КОВИД 19 /тук няма да разглеждаме доколко са от КОВИД 19 или от други болести, защото другите причини за смърт изчезнаха/ е 27000. По време на служебното правителство са починали 9000, като най-големият брой починали са миналата есен - на седмична база над 4700.

Никъде в света няма пряка причинно следствена връзка между политики на иправителство, министър и динамиката в разпространение на заразата и смъртността. Вълните си идват и отиват въз основана на логиката на епидемиологията.

Изглежда някой, чийто говорител е Мони, се е притеснил, че данните за намаляване на броя на починалите на седмична база около 1000 души, подкрепят тезата, че вълната е овладяна и това работи в полза на оставането на министъра в редовен кабинет.

Мисля, че министър Кацаров прави най-доброто, защото не плаши от екрана хората, не налага локдаун, каквито и мерки да се налагата, винаги стимулира поведение на гражданите, което да ограничи заразата. Говори човешки, разбираемо, и най-вече само когато е крайно необходимо, а не всеки ден.

Изобщо, ако го сравнявам с тандема Борисов-Мутафчийски сме на светлинни години в полза на Кацаров. Някой да ви стресира със среднощни брифинги, с кадри от Италия, САЩ или всяко друго място в света, където има апокалипсис? Изобщо питайте всеки лекар, дали поддържането на цялото население в състояние на шок и стрес не е фактор подриващ имунната система и здравето на хората, ерго допринася за по-висока смъртност, както пряко, така и косвено.

Ваксинацията върви с непознати за Борисовото управление темпове. Скоро учениците ще се върнат в класните стаи благодарение на редовните им тестове. И да, дами и господа, докато цяла Европа е в локдаун, ние намерихме формулата на оптималното поведение между ограниченията и мерките срещу КОВИД. И не, не сме най-глупавия народ в Европа. Историята ни е научила да бъдем скептици към месии и панацеи.

Основният проблем е в здравната ни система и демографията - ако сме били преди пандемията на едно от първите места в света по смъртност /най-бързо изчезващата нация/ на кое да бъдем по време на пандемията?

Да, министър Кацаров, не е безупречен. Кой ли е, но се доказа като професионалист и лидер с човешко лице по време на криза? Разбирам, че министрите на здравеопазването са най-често сменящите си c, защото все така се прикриват истинските проблеми в здравеопазването. Но с манипулации като тези на Мони никак не си помагаме. Напротив.

И понеже сме атлантици - с какво неговия doom and gloom /мрачни и негативни предсказания/ от екрана помагат на способността ни като нация да реализираме задачите в сферата на сигурността.

Хубаво, имаш фаворит, който искаш да наложиш на мястото на Кацаров, кажи му името. Но дискредитацията ражда отрицателна енергия, лоша кръв, и то за дълго.

Илиян Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.