В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/v-imeto-na-balgariya/53462 SvobodnoSlovo.eu
В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Драги съмишленици, призоваващи за нов митинг против войната, организиран от авторите, пишещи в "Свободно слово"!

Скъпи приятели, коментиращи в сайта!

Уважаема госпожо Галя Илиева,

Като отговор на вашите призиви, които дълбоко ме вълнуват, помествам самостоятелен текст, за да съм сигурна, че ще го прочетете. 

През изминалите два дни проучвах възможностите за организиране на такова събитие.

За тази цел трябва да се подаде молба в деловодството на общината, на чиято територия се предвижда да се проведе меропроятието ( не обичам тази дума, но в случая няма да обсъждам чиновническата терминология ) и да се чака отговор. Такава молба може да се подаде само от името на регистрирана партия /обществена формация - или в случай, че някоя вече съществуваща партия се съгласи да ни помогне, като подаде молба от свое име и участва заедно с нас в събитието. 

Тъй като аз нито съм лидер на партия, нито членувам в такава, а и -  доколкото ми е известно - авторите, пишещи в "Свободно слово", са в същото положение ( ако членуват някъде, то те не заемат лидерски позиции и нито могат да въздействат върху решенията на партийните водачи, нито пък ние бихме могли да бъдем сигурни, че евентуалната партия и съответните водачи ще ни допаднат като съюзници и имат достатъчно чисти намерения ), първият вариант отпада. Остава вторият - да търся некомпрометирани организации с достатъчно почтени лидери, които скоростно биха продали такава молба в Столична ( или друга ) община и безрезервно биха ни помогнали.

Това трябваше да се реализира възможно най-бързо, защото няма никакво време. Митингът/ походът трябва да се проведе преди изборите на 2 април.

Ето с това се занимавах в понеделник и вторник - и продължавам да се занимавам днес, в сряда. Звъня на мои познати водачи на малки партии с национална програма. Хора, с които ме свързват приятелство и общи творчески интереси в течение на дълги години. Уви, нито един от тях не поде идеята, въпреки че като частни лица са били на Похода на мира на 12 март и са останали разочаровани. Техните мотиви да ми откажат или да се колебаят да приемат моето предложение са два - 1. Няма никакво време за сносна организация и 2. каквото и да организираме, то ще налее вода в изборната мелница на "Възраждане" и на "Справедлива България"(?!).

Сами разбирате, че подобни доводи са напълно неприемливи за мен! Ако има желание, все още има време да се подготви митинг/ поход срещу войната - в оставащите петнайсетина дни. Колкото до втория "довод", той издава същия патологичен  егоцентризъм, който вече демонстрираха организаторите на събитието от 12 март. Загиваме, ама "първото място" не изпускаме - жалко, ограничено, самоубийствено мислене. Престъпно мислене, доколкото поставя дребните лични амбиции над общественото благо и задушава обществената енергия! Но аз не мога да го променя!

Ето защо, приятели, призовавам всички вас, които ми писахте, да участвате във втория Поход на мира, организиран от същите инициатори - "Справедлива България", "Мир" и т.н., както и първият - от 12 март. Доколкото ми е известно, той ще се състои на 23 март - ще чакаме известия за провеждането му в социалните мрежи. Ние трябва да се извисим над глупостите, ежбите и дребнавите претенции на организаторите му и да участваме в него заради голямата идея "НЕ НА ВЪВЛИЧАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА!" 

Често пъти размахът на един граждански акт наминава хилядократно мераците на инициаторите му да го използват за тясно партийни и себични цели. Той ги претопява, превръща ги волю-неволю в нещо много по-голямо и смислено. Той е като откриването на динамита от Нобел или на Америка от Колумб - откривателите са имали далеч по-скромни намерения. А резултатите са епохални!

Трябва да уплашим, да разтресем от ужас евроатлантическите предатели, които се канят да принесат Отечеството ни в жертва на сатанизма! Да им дадем да разберат, че за тях ще има страшно възмездие! Имаме само една възможност да го направим - като вземем участие във вече заявеното и организирано събитие.

Ще участваме в Похода на 23 Март ( ако това е окончателната дата ) и насила ще извисим дребнавите душици на организаторите му до великите общонародни цели - НЕ НА УЧАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНАТА! НЕ НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКОТО ЕНИЧАРСТВО! НЕ НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ - ПП, ДБ, БВ, ГЕРБ ДПС - и на техните задгранични господари! ПРИНУЖДАВАНЕ НА ЕС И НАТО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА НИ!

Милена Върбанова 

22 Коментара

Джак

преди 1 година

И какво лошо ще се случе, ако "Възраждане" или "Справедлива България" бъдат организатори? Нали целта е обща? Съзнавате ли, че с това условие, вие поставяте ново разделение? Нима общата цел не е по-важна от това, кой ще води башина дружина? Самата Вие написахте статия по въпроса. Днес обаче сте на друго мнение. Вие прочетохте ли https://glasove.com/intervyuta/razsledvane-na-dilyana-gaytandzhieva-potvarzhdava-dumite-na-kostadinov-che-amerikantsite-iskat-da-vkarat-balgariya-vav-voynata Нима Възраждане има позиция различна от Вашата? Започвате да се държите като Гунчева, а това не ми харесва.

Коментирай

Констанца

преди 1 година

Боже, Боже, сякаш участващите в митинги и протести във Франция, Гърция, Израел и др. искат разрешение от общините си за това! Нали вече не сме в комунистическо, защо още влачим старите методи, че ни и харесват (на управляващите "демократи") даже? "Българийо", защо ли "за тебе те умряха"...???

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Към Джак - Я вземи да прочетеш статията! Каква пушилка вдигаш, без да си я прочел и разбрал?

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Срамота бе, българи! Имайте търпение да прочетете текста докрай, преди "възмутено" да го коментирате! От уважение към вас самите, не към мен!

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Към Констанца - това е истината. Трябва молба за разрешение от регистрирана формация, ако се прави нещо в населен пункт.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

За да не остане и сянка от съмнение в това, което съм искала да кажа в текста си: Не съм съгласна с "доводите" на лидерите на малките политически формации, с които разговарях в понеделник, вторник и сряда. Смятам, че каквито и разочарования относно качеството на изказванията на Похода на мира от 12 март, да изпитваме, трябва на 23 март отново да участваме в това събитие! Защото то е вече подготвено и административно уредено, а ние нямаме под ръка регистрирана партия/ формация, от името на която да подадем молба за разрешение - както го изисква крайно рестриктивният антинароден български закон. Това в момента е единствената ни възможност да вдигнем протестен глас срещу войната - директно на площада, а не в сайта!

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Не, Червена шапчица, няма да ти тегля майна, ще я тегля на тоя, който я заслужава.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

И да се направи "досъдебно производство"!

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Ще те съдя за плагиаторство, Червена шапке! Кръпко Васката е мое изобретение!

Коментирай

Барон Мюнхаузен

преди 1 година

Момичета радвате ме! Аз също съм против войната и не бих позволила синът ми и съпругът ми да се бият в чужда братоубийствена война!

Коментирай

Ивайло Кирков

преди 1 година

Преди седмица, а след това преди три дни - с отделна статия - излязох с предложение за среща на живо между пишещите и коментиращи в сайта. Там всеки можеше да постави за обсъждане и решаване важни, според него, въпроси. Дори на такъв въпрос, като учредяване на ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ с определена цел. Въпросът за СКОРОШНА такава среща е съвсем назрял, защото според мен много скоро обстановката в страната няма да благоприятства нейно провеждане. Отговори ми САМО един човек! Няма да коментирам тази ситуация. Само ще припомня, че все още съществува предложението за среща на 21 Март в района на Карлуково - пещерата "Проходна". Имейлът ми е същият - [email protected].

Коментирай

ИвайлоКирков

преди 1 година

Госпожо Илиева, не ми беше това целта. В моите разбирания нашата страна не е взела своя най-важен изпит - изпита по "Солидарност". А това с телефони и с контакти с хора, представляващи вълната на "съпротивата" в България - няма как да стане. Част от тях не са "вълна", а са "пяна". Другата част - интелектуалци, които от около 2 години повтарят едно и също за реалността около нас. Но сами не рачват да тръгнат напред. И всичките вкупом - говорят, но не правят. А мислещите хора в страната ни не са двойкаджии-повтарячи, които да омайвате със слова - те питат: ние знаем всичко това! Кой ще ни поведе!? П.С. За мен сценарият, който тече у нас, е: всичката пара в свирката.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Права е Милена, подкрепям напълно не само мисленето и във всяка статия, подкрепям и опита и за организирано провеждане на такъв поход. България не се е намирала никога в толкова критична ситуация. Путин го отсече като мъдрец, пред нас има две алтернативи, да подкрепяме НАТО и САЩ и да изчезнем като държава, или да поемем курс на оцеляване. Та в тоя дух, един такъв поход е опит да покажем на нашите "благодетели" че Русия не само не ни е враг, с руския народ сме свързани духовно. Затова се и прави всичко възможно да ни унищожат. Чак сега си признаха изродите, че черно море трябвало да бъде натовско, ако Крим беше в техни ръци с американски бази на него. ДА, ама НЕ. Бензиностанцията не само ще победи, Русия ще стане духовен водач на света. само ме е срам, че у нас има толкова изроди, духовни. Гледам го тази сутрин Шаламанчето и не мога да му се " нарадвам"

Коментирай

Доброглас

преди 1 година

Присъединявам се към заключението, изразено от г-жа Върбанова и от коментиращите. Все пак за нас важна е общата цел и всеки от нас като отделна личност със своето присъствие оформя лицето на целия обединен народ под знамето на мира в този Поход. Но откъде идва информацията Ви за 23. март? На Похода на мира казаха 23. април – слушах го повторно и на някакъв запис в youtube, ако държите, ще го потърся.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Благодаря на коментиралите! Към Доброглас - бях написала 23 април и читатели във фб ме поправиха, че датата била 23 март. Нямам представа кога точно е насрочен Поход 2, ще се осведомяваме от соц. мрежите, но ако е на 23 април - това е вече прекалено късно - след изборите вече много неща няма да са същите.

Коментирай

Мина

преди 1 година

Скъпа г-жо Върбанова, нито молби, нито разрешения от тер@ристи са ни нужни. Те потъпкаха конституцията и законите ни- значи договор между нас и тях няма. С тяхните “правила”, които убийците не спазват, няма да стане. Няма да се молим! Не са ни нужни “тяхните” сатанински одобрения!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.