ВЪПРОС НА ПРИОРИТЕТИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vapros-na-prioriteti/7604 SvobodnoSlovo.eu
ВЪПРОС НА ПРИОРИТЕТИ

Чета тази сутрин излиянията на кандидатите за президенти и депутати, а дори в отделни случаи - министри. Няма лошо, предизборната кампания започна. Но във високопарните изявления, призиви и посочени приоритети, не виждам важните неща:

Разбирам, че смятате, че ГЕРБ и Борисов са изчегъртани, но да не забравяме, че те все още имат голяма подкрепа и е възможно, ако не първи, то да на втори или трети на изборите. Защо никой от Вас не заявява, че ще разследва управлението им? Защо, вместо да призовавате Борисов да бъде разследван и съден, го призовавате да се кандидатира за президент? За мен е не само неразбираемо, но и признак, че нещо при Вас не е както трябва.

Какво смятате да правите с ваксинирането и мерките? Въпрос, належащ за решаване според мен и "Възраждане". Ние искаме нормализиране на живота в държавата и преустановяване на абсурдните мерки. Какво предлагате за ваксинирането - какво предлагате за скритата принуда на работодатели и директори на учебни заведения? Нищо! Дори вчера на учредителното събрание за комитета на Румен Радев и Йотова, имаха право да влизат само ваксинирани и такива с отрицателен тест. Бих се пошегувала, че тестът е бил за КИ - ако не разбираш какво става, си отрицателен за КИ и можеш да влезеш.

Какво смятате да правите с американските бази, които безплатно ползват българска земя и ресурси? Този въпрос вълнува много хора и е редно поне да си кажете какво мислите. Да имате смелостта /за разлика от някои умнокрасивитети, няма да ползвам други думи от анатомията/, да заявите поне мнение!

Какво смятате за въвеждането на еврото? Покрай витиеватите Ви приказки не се вижда никаква собствена позиция. Нещата може да звучат много красиви, но всъщност сте празни и не казвате нищо!

Какво смятате за ролята на "Америка за България" и Сорос в българснкото образование? Или и Вие сте на заплата там?

Да кажете нещо за службите? В България явно има само руски шпиони, а турските такива са си дали почивка, защото уважават евроатлантическите Ви ценности? Смятате ли, че основната работа на службите е да подслушват неудобните и да докладват първо в американското посолство какво се случва в България?

Защо не кажете какво ще правите с администрацията? И защо има пари да издържате хрантутници, а нямате пари за лечението на деца?

Какво предлагате за правосъдието? Как ще отстраните Гешев и ще промените работата на прокуратурата, която защитава тези, които са я назначили?

Едни такива въпроси си задавам. Отговор няма да има. Това е нормално. Ненормалното е, че българите не си ги задават тези въпроси. Не ги задават и на политиците. Възторгът и надеждата за спасение са убили всеки здрав разум. Където го има, разбира се!

Аз призовавам българите да мислят. Ако не искате, не гласувайте за мен, за д-р Костадинов, или за "Възраждане". Но мислете! За бъдещето на България! Поставете Вашите приоритети на политиците и мислете за бъдещето! Научете се да бъдете критични и народ, а не стадо!

Защото ще дойде ден, в който всичко тайно ще стане явно. Но дотогава пораженията могат да бъдат необратими!

Бог да пази България!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.