Видеото на г-н Трифонов напомня на едни други видеа, заснети в контролирана среда удобно лишена от реални въпроси

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/videoto-na-g-n-trifonov-napomnya-na-edni-drugi-videa-zasneti-v-kontrolirana-sreda-udobno-lishena-ot-realni-vaprosi/8552 SvobodnoSlovo.eu
Видеото на г-н Трифонов напомня на едни други видеа, заснети в контролирана среда удобно лишена от реални въпроси

Има много какво да се каже за “интервюто” на Слави Трифонов, излъчено от Тошко, но мисля да започна с един любопитен факт: също както в изявите на Борисов, и във видеата на Слави най-споменаваният политик е… познахте - Христо Иванов.

Враг №1 на… да, всички помним стария виц за Рейгън и тутраканската селищна система. Ама на мен поне вече ми се иска да излезем от старите вицове и да почнем да си говорим за тая дума, дето г-н Трифонов толкова не я харесва - за “политики” да почнем да си говорим.

Защото, противно на усещането на г-н Трифонов, който говореше за избирателите като за “уважаемите зрители”, управлението на държавата всъщност не може да бъде шоу. Защото става дума за бъдещето ни. Става дума за това да отстраним ДПС от властта, да разглобим механизмите на задкулисието и да направим повторното им сглобяване невъзможно. Затова и не е особено релевантно оплакването на г-н Трифонов, че явно не били “симпатични” на никоя от другите формации в парламента.

Симпатиите не са обект на политически разговор. Политиките са. Принципите са. Реформите са. Ангажиментите са. Опитът и интегритетът са. Останалото е бошлаф работа. Димки.

Ние на димки сме се нагледали в българската политика. Затова и през цялото време настояваме за ясни ангажименти за отвоюване на институциите ни от мрежите на корупцията - ама не на думи, а с програма, с конкретни действия. Затова и няма как влезем в никакви парламентарни формули, които биха позволили решенията в управлението да зависят от ДПС и ГЕРБ. Затова и през цялото време искаме да знаем кои ще са конкретните хора, които ще се захванат с тоя подвиг - няма по-важен фактор от хората. За тази работа трябват хора с доказан интегритет и умения.

И понеже Христо Иванов не спира да настоява за ясни политически, не шоуменски отговори и ясна политическа отговорност, а насреща си получава… мъгла, в резултат се превръща в обект на лайвове и видеа. Защото единственият начин да бъде отклонено общественото внимание от липсващите отговори е да се прехвърля отговорността върху задаващия въпросите. И да се подмятат очевадни лъжи - като твърдението, че от “Демократична България” сме били искали постове. Не сме. Искаме реален диалог в името на това вотът на хората, гласували за промяна, да не бъде похарчен за... още от същото.

И понеже реален диалог така и не получихме, предложихме - публично - да бъдат привлечени доказалите се министри от служебното правителство.

Отговориха ни с атаки - ама не срещу ДПС, срещу нас бяха атаките. Което е поредният повод за замисляне, защото… с чия подкрепа ще си прокарва решенията това “правителство на малцинството”, за което говори Слави?

Инак - ако се върнем на формата, можем да продължим с приликите в продукциите - Видеото на г-н Трифонов напомня на едни други видеа, заснети в контролирана среда удобно лишена от реални въпроси.

Отсъствието си от студиата г-н Трифонов обясни с това, че толкова години бил по телевизията всеки ден, че сега се радвал да си върши работата, без да се показва пред хората. Не знам, подсетете ме - кой друг лидер напоследък упорито не се появяваше сред хората?

Може би идва "Тройната коалиция" 2.0, а преходът продължава...

Ивайло Мирчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.